fbpx
Društvo

Prodajnom izložbom do izleta za đake (FOTO)

Ukrasne saksije, sapuni, cegeri, ali i krpe, jastučnice i čestitke, bili su samo neki od proizvoda koji su svojim vrednim rukama napravili učenici i nastavnici Škole za srednje i osnovno obrazovanje „Jelena Majstorović“ u Zaječaru za sve osobe ženskog pola. U susret Danu žena učenici su u saradnji sa nastavnicima i rukovodstvom škole organizovali prodajnu izložbu rukotvorina, kako bi prikupili novac za organizovanje izleta do Jagodine i Svilajnca.

U želji da obraduju mame, bake, seke i sve sugrađanke povodom predstojećeg praznika – Dana žena učenici ŠOSO „Jelena Majstorović“ su od 10 do 13 sati u ulici Timočke bune u Zaječaru organizovali prodajnu izložbu svojih radova.

Emila Badivuk, direktorka ustanove istakla je da su zaduženja bila podeljena, pa su tako učenici osnovne škole pripremili ukrasne saksije, podmetače, čestitke, sapune, a učenici srednje škole obrazovnog profila Tekstilstvo i kožarstvo cegere, krpe, jastučnice i mnogo drugih proizvoda koje su građani mogli kupiti po pristupačnim cenama.

„Cene proizvoda su zaista simbolične i kreću se od 70 dinara za čestitke, 100 dinara za prirodne sapune do 200 dinara za ručno šivene i unikatne cegere. Sva sredstva koja budemo zaradili odlukom Učeničkog parlameta biće namenjena za organizaciju jednodnevnog izleta za učenike škole do Jagodine i Svilajnca“, rekla je Badivuk.

Direktorka je podsetila da su učenici ove škole već organizovali Novogodišnji i Božićni bazar, a da u planiraju organizovanje i Uskršnje prodaje rukotvorina, kako bi bar delimično, ako ne i u potpunosti olakšali roditeljima finansiranje i odlazak dece, učenika specijalne škole na ekskurziju.

Na štandu su se mogli naći i ručno izrađeni glicerinski i domaći sapuni od svinjske masti sa 3 vrste ulja, koje su učenici izradili uz pomoć nastavnice hemije i dipl. defektologa Nine Paunković.

„Glicerinske sapune deca su izlivala sama, jer su bezopasni za dečiju kožu. Predstavili smo ekološke i glicerinske sapune, a deca su bila oduševljena kao i prilikom učešća na Timočkom naučnom tornadu koje je nedavno organizovano“, istakla je Paunković.

 

Prodajna izložba dečijih radova biće organizovana i u petak, 6. marta ispred ulaza u školu „Jelena Majstorović“ u vremenu od 10 do 13 sati.

Dodaj komentar