Društvo

PRIKUPLJAJU SE SREDSTVA ZA KUPOVINU KUĆE PORODICI STEFANOVIĆ IZ VRATARNICE

foto: radiomagnum.rs

ŠOLJE OSLIKANE NA LIKOVNOJ RADIONICI NA AUKCIJI 22. FEBRUARA

Crveni krst Zaječara je u saradnji sa likovnom grupom „Mozaik“ iz Zaječara organizovao danas, treću po redu, likovnu radionicu u kojoj su deca, obuhvaćena programom „Zajednički program za inkluziju romske dece i dece iz osetljivih grupa“, oslikavala šolje.
Ove šolje biće prodavane na humanitarnoj aukciji 22. februara u hotelu ,,Srbija – TIS’’, koja je jedan od sponzora u ovoj akciji, kao i fondacija Iskorak, a sav prikupljen novac biće upućen socijalno ugroženoj porodici Stefanović iz Vratarnice za kupovinu kuće.

Ova akcija se sprovodi i u saradnji sa Centrom za socijalni rad, na osnovu njihovih odabira i kriterijuma. Irena Mladenović, stručni saradnik na programskim aktivnostima u zaječarskom Crvenom krstu kaže da su i prethodne humanitarne aukcije imale isti cilj – pomoć ugroženim porodicama sa teritorije Zaječara.
-Osim pomoći koju pružamo ugroženim porodicama i za decu je ovo jako korisno i važno, prvenstveno zato što vide da i oni nekome mogu da pruže pomoć, ali i da se međusobno druže, istakla je Mladenović.

Zaječarski umetnici, na poziv Crvenog krsta, sa zadovoljstvom su prihvatili da učestvuju u ovoj akciji.
-Učestvujemo već treći put u ovoj akciji koja je malo specifična zbog njenog cilja. Naša grupa Mozaik je nedavno formirana na regionalnom nivou i jedna od aktivnosti je baš ovakva. Ranije smo pojedinačno učestvovali, a sad prvi put zajedno. Volimo da radimo sa decom, a pomoći ćemo i porodici kojoj je to potrebno, istakla je Jasmina Pajović, član grupe Mozaik.

Inače, porodica Stefanovć živi u izuzetno nehumanim uslovima – pod je zemljani, plafon se ruši, u sobi se oseća vlaga, buđ i miris gareži, zidovi se rone… Ljubišina žena je za sada sa detetom u hraniteljskoj porodici, ali on želi da porodicu za koju živi opet okupi i nada se da će mu dobri ljudi u tome i pomoći.

Izvor: radiomagnum.rs

1 komentar

Dodaj komentar