fbpx
BuyBitcoinswithDebitCard
Društvo

Prijavite se za školu grafičkog dizajna, fotografije i organizacije događaja u POMAK-u

U okviru projekta Kreativni POMAK, mladi uzrasta 15 do 30 godina iz Timočke krajine (Zaječar, Knjaževac, Bor, Negotin, Boljevac, Sokobanja, Kladovo i Majdanpek) imaće priliku da prođu najpre obuku, a zatim i mentorski program na temu fotografije, grafičkog dizajna i organizacije događaja.

Timočki Omladinski Centar u narednim mesecima će pružiti priliku mladim ljudima da saznaju kakve veze, organizacija događaja, fotografija i grafički dizajn imaju sa kreativnim industrijama i biznisima. Imaćete priliku i da saznate kako ukoliko steknete određeno znanje iz pomenutih oblasti imate početnu osnovu za pokretanje jednog kreativnog biznisa.

Sve radionice imaće po 10 modula, a na svakoj radionici može učestvovati po 10 učesnika. Jedan prijavljeni učesnik može učestvovati samo na jednoj radionici, tj. odlučuje se za jedno u 3 ponuđene oblasti.

Kao uvod u celu priču, uslediće dvodnevna radionica o Kreativnim industrijama i biznisama. Ova radionica ima za cilj da predstavi koncept kreativnih industrija, kao i da ukaže na značaj kreativnog delovanja mladih u kontekstu razvoja ove grane koja se znatno brže razvija od ostatka privrede. Samim tim što se tako brzo razvoja, ona predstavlja i veliki potencijal za one koje žele da se uspešno bave nekom od 15 delatnosti koje su obuhvaćene ovom oblasti.

Ko može da se prijavi?

-Mladi uzrasta od 15 do 30 godina iz Timočke Krajine
-Mladi koji imaju želju da steknu znanja i veštine iz nekih od oblasti kreativnih insutrija zahvaljujući kojima će biti konkurentniji na tržištu rada ili želeti da pokrenu sopstveni biznis
-Mladi koji žele da učestvuju u kreiranju kreativnih sadržaja
-Mladi kojima je nophodna podrška za razvoj njihovih kreativnih potencijala.

Način i rok za prijavu?

Prijava je moguća popunjavanjem kratkog online upitnika, a rok za prijavu je 30. Jul 2020. godine. Odabrani kandidati, nakon izvršene selekcije, biće obavešteni o učešću na predstojećim aktivnostima.

Radionice će biti realizovane u toku avgusta i septembra meseca u Prostoru za POMAK uz sve mere
opreza radi sprečavanja širenja zarazne bolesti COVID-19. Nakon završenih radionica, polaznicima sledi mentorski program, tokom koga će raditi na planiranju i organizovanju završne aktivnosti, tokom koje će moći da u praksi primene naučeno.

*Maloletni učesnici koji budu prošli selekciju moraće da dostave saglasnost roditelja/staratelja za
učešće na obukama

Projekat Kreativni POMAK realizuje Timočki Omladinski Centar, a uz podršku Ministarstva omladine i
sporta Republike Srbije.

Za više informacija možete se obratiti putem maila konkurs@toc.rs ili telefona 019 441-091.

Dodaj komentar