fbpx

Prezentovan Nacrt novog zakona o zadrugama

Preporuka:

Đorđe David pozitivan na koronavirus

Muzičar Đorđe David saopštio je da mu je potvrđeno da je pozitivan na koronavirus. On je objavio tu informaciju na...

U Zaječaru 9 osoba testirano, 6 pozitivno na korona virus

Na teritoriji Zaječarskog i Borskog okruga do 30. marta testirano je 20 osoba od kojih je 11 pozitivno na COVD...

U sredu akcija dobrovoljnog davanja krvi u Zaječaru

Crveni krst Zaječar u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi iz Niša u sredu, 1. aprila sprovešce akciju dobrovoljnog...
- Reklama -

Prezentacija Nacrta novog zakona o zadrugama održana je danas u velikoj sali Zaječarskog upravnog okruga.

Načelnik Zaječarskog upravnog okruga Vladan Paunović istakao je danas da je važnost ovog zakona velika, ne samo za zaječarski okrug već i za celu zemlju, rekavši da je to jedini način za sigurno razvijanje sela ali i za zadržavanje ljudi u seoskim sredinama.

„Novi zakon o zadrugarstvu mogao bi stvoriti nove pravne osnove za dalji razvoj zemljoradničkog ali i drugih oblika zadrugarstva. Velike pogodnosti novog zakona biće namenjene pre svega sitnim poljoprivrednicima, seljacima koji će preko zadruga ostvarivati svoje interese ali i plasirati svoju robu i na taj način aktivnije učestvovati na nekom realnom tržištu“, rekao je Paunović.

Na prezentaciji govorio je i Nikola Mihailović, predsednik Zadružnog saveza Srbije koji je pored neophodnosti usvajanja novog zakona ukazao i na novine koje bi on mogao da donese.

„Novi zakon trebao bi pre svega rešiti imovinska pitanja u postojećim zadrugama koje rade i posluju preko 120 godina ali i osnovati nove koje će imati pomoć od strane države u vidu specifičnih mera ne samo agrarne već i ekonomske politike. Ovaj zakon bi predstavljao dobru polaznu osnovu, stvorio bi kvalitetnu zakonsku regulativu što pruža mogućnost da se granamo i u budućnosti“, naveo je Mihailović .

Izvor: radiomagnum.rs

1 KOMENTAR

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: