Društvo

Prezentacija istočne Srbije u Krajovi privukla veliku pažnju posetilaca

FOTO: raris.org
POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije – RARIS organizovala je veliku prezentaciju istočne Srbije, u okviru Međunarodnog sajma turizma u Krajovi, u Rumuniji.

Pod sloganom „Visit East Serbia“ zajednički su se predstavili sertifikovani partneri Regionalnog brenda istočne Srbije Balcanica Superior: Hotel „Albo“, „Timomed“, „Adonis“, Etno selo „Gostoljublje“, „Župan apartmani“, „Frutimo“, „Vinarije Raj i Matalj“, „Atrijum apartmani“, Pivnica “C’est La Vie” i hotel „Stara planina“; Turističke organizacije Negotina, Kladova i Donjeg Milanovca; kao i Felix Romuliana i Lepenski Vir.

FOTO: raris.org

Prisutni na štandu mogli su da se upoznaju sa savremenim – digitalnim načinima promocije (web, foto, video, društvene mreže), ali i sa tradicionalnim metodama prezentacije (preko nagradnih igara, prezentacija, B2B susreta, brošura, plakata).

Takođe, „Visit East Serbia“ naziv je istoimene regionalne turističke platforme istočne Srbije koja se sastoji od:

Sjajan nastup istočne Srbije rezultirao je nakon dugih priprema. Međunarodni sajam turizma u Krajovi u Rumuniji održan je od 8. do 10. marta.

1 komentar

 • ….razvoj turizma……Naravno da su VISEDECENIJSKI napori vec generacija ,generacija i generacija…pa i ove generacije turistickih radnika Timocke krajine,Zajecarskog okruga i Grada Zajecara i njihovih kolega sa celog prostora ovog regiona Istocne Srbije.. od Pozarevca i Smedereva..preko Kuceva, Zagubice,Velikog Gradista, Golupca,Majdanpeka,Žabara,Malig Crnica ,Majdanpeka,Bora .. do Zajecara ,Knjazevca,Kladova, Negotina….vredni svakog postovanja…Ali Zajecarci nisu ni nepismeni ni slepi ni glupi …pa znaju da NIJEDAN REGION I GRAD U EVROPI ,SVETU ,SRBIJI…. NIKADA NIJE RAZVIO PRAVI TURIZAM U SVOM PUNOM POTENCIJALU..BEZ PRIPADAJUCEG AUTOPUTA ,ŽELEZNIČKOG KORIDORA…
  pa to NECE uspeti ni Zaječar ,Zajecarski okrug ,Timoocka krajina i ceo ovaj region Istočne Srbije..bez svog Multimodalnog saobracajnog koridora Istok (Crnomorskog koridora) koji obuhvata autoput,zeleznicki koridir i dunavski recni koridor.. Koga interesuje pravac Google i Youtube /koridor istok…? Znaci: Autoput… na zapadnu stranu ka Beogradu preko Nikoliceva,Bora ,Majdanpeka ,Kuceva i Pozarevca… A na istocnu :1) Krak B .. od teritorije Majdanpeka preko Bora ,Zajecara i granicnog prekaza Vrska Čuka preko teritorije 14 bugarskih okruga,paralelno sa Dunavom, do Varne i Burgasa na Crnom moru.Tacka.
  2)Krak A ..od teritorije Majdanpeka preko Negotina , granicnog prelaza Mokranje i drumsko zeleznickog mosta Kalafat /Vidin na Dunavu preko teritorije 16 rumunskih okruga i Bukuresta ,paralelno sa Dunavom..do luke Konstanca na Crnom moru.Tacka. ISTI PRAVAC JE I ZELEZNI KI KORIDOR.Tacka. Znaci OVAJ TRANSEVROPSKI(Atlantik- Crno more)EVROREGIONALNI (Srbija,Bugarska,Rumunija, Moldavija,Hrvatska…) ,NACIONALNI (jedan od 5 glavnih saobracajnih pravaca Srbije) i INTERKONTINENTALNI KORIDOR(Evropa-Azija)… NIJE NIKAKVA SAMO REGIONALNA ,STATUSNO ODVOJENA ,POJEDINACNA DRUMSKA ILI ŽELEZNICKA SAOBRACAJNICA …Naravno da je ovo i REGIONALNI I LOKALNI MULTIMODALNI KORIDOR ovog regiona Istocne Srbije i svih njegovih gradova i opstina (16njih)…Ali Zajecarci treba DOBRO DA ZAPAMTE da je SVAKA PRICA O SAMO REGIONALNIM ,POJEDINACNIM i ODVOJENIM SAOBRACAJNICAMA ovog regiona Srbije ..bez OVOG MEDJUNARODNOG ZNACAJA…PREFIDNO,CILJANO I ZLONAMERNO DEGRADIRANJE ,DEVAKVIRANJE I BLOKIRANJE REALIZACIJE OVOG ,,KORIDORA ŽIVOTA,, celog ovog regiona Istocne Srbije…To Zajecarci treba DOBRO DA ZAPAMTE..!!! A kao sto bez ovog koridora nema pravog razvoja turizma…tako bez njega NE POSTOJI NI DEMOGRAFSKI ,EKONOMSKI, SOCIJALNI OPORAVAK NI NAPREDAK OVOG REGIONA SRBIJE ..PA NI GRADA ZAJECARA…Zbog toga su Bor,Majdanpek,Kladovo ,Negotin,Veliko Gradiste,Kucevo ,Zagubica,Petrovac na Mlavi …..vec odavno DONELI SVOJE SKUPSTINSKE ODLUKE O NaJSNAZNIJOJ PODRSCI OVOM KORIDORU…Zajecarci treba da odu u GRAD ZA, u ZA upravni okrug,u ZA Regionalnu privrednu komoru,u ZA Regionalnu razvojnu agenciju RARIS…i da pitaju TRI STVARI : 1) DA LI JE SVE OVO TACNO..?!? 2) ZASTO GRADJANI I ODBORNICI SKUPSTINE ZAJECARA SVE OVO NE ZNAJU ..?!?
  3) ZASTO GRAD ZAJECAR NIJE DONEO SVOJU SKUPSTINSKU ODLUKU O OVOM KORIDORU .. ?!? I ne treba da se plase..??? Evo moja adresa i ime je poznata svim nadleznim ,,redakcijama,,…??I to vec
  12 (dvanaest) godina trajanja razvoja ovog Projekta …Pa sam ziv i zdrav…???..Alo ..potomci Hajduk Veljka i Timocke divizije ..hajduka, četnika ,partizana…Pa.. Vas se plase podli likovi…i misevi koji vec GODINAMA..uzalud pokusavaju da pomesanim peskom vremena,moci i novca..POTPUNO ZATRPAJU ovaj Projekat…??? Samo im je slabo to islo i ide..??? I vec su GOTOVI…???….
  Jer ponekad su i likovi iz ? …takodje neciji potomci….????

Dodaj komentar