Pretposlednjeg dana 9. Međunarodnog pozorišnog festivala za decu „ZajeČAR“, 14. maja predstava „Damojed„ Pozorišta lutaka iz Niša oduševila je zaječarske klince i klinceze.

U pitanju je dečija drama u stihu o zmaju koji je  vegeterijanac.

Pokušavajući da ispuni očekivanja zmajske familije otima jednu damu da bi od nje napravio sladoled i poslužio ga na velikom zmajskom slavlju. Zmaj nailazi na razne peripetije, da bi na kraju shvatio da su ljubav, plemenitost i dobrota prave životne vrednosti i da zmaj može biti pravi zmaj, čak i onda kada je dobar.

Pouka ove zabavne i maštovite bajke u stihu uticaće pozitivno na prve životne stavove najmlađih.

A izgleda da se i odrasli mogu pronaći u nekim delovima ove složene predstave, jer su zajedno sa mališanima  gromoglasnim aplauzom ispratili glumce Pozorišta lutaka iz Niša.

Posle predstave u Narodnom pozorištu Timočke Krajine „Zoran Radmilović  održana je promocija prve Zbirke pesama Gordane Vladisavljević „Šišanje jednog lava“.

„Pesme za decu nisu tu samo da nas zabave, već nas uče mnogo čemu.

U poeziji za decu se radi o velikim temama i malim ljudima.

Govore o tome da je život dragocen, da ga treba voleti i čuvati.

U dečjim pesmama se govori o ljubavi prema porodici, prirodi, životinjama, o prijateljstvu.

One  predlažu kako da se promene osobine i ponašanja koja nisu za pohvalu“, naglasila je autorka Gordana Vladisavljević.

Stihove iz Zbirke pesama „Šišanje jednog lava „ govorili su  Miloš Đuričić i Miljana Mančić, kao i učenica prvog razreda OŠ „Ljuba Nešić“ Hana Milošević.

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here