Hronika Srbija

PREMINUO MALI DUŠAN (4) U BOLNICI U BARSELONI: Šampion je zaspao… Otac podelio najtužnije vesti SPAVAJ, SINE, DOSTA SI SE NAMUČIO

izvor: Kurir.rs

Mali Dušan Todorović (4) čija je borba za život podigla čitavu Srbiju na noge, preminuo je u bolnici u Barseloni. Ovu najtužniju vest potvrdio je za Kurir Aleksandar Todorović, otac mališana.

„Spavaj.. Sine! Dosta si se namučio, mirno spavaj, dovoljno si postigao u životu, ŠAMPIONE!“, napisao je nešto ranije Aleksandar.

Dušan Todorović rođen je 21.06.2014. godine u Beogradu.

Prvi simptomi bolesti su uočeni krajem 2016. godine, kad je analizom krvne slike primećen pad hemoglobina. Pedijatar u Domu zdravlja u Svilajncu je napipao u trbuhu deteta strano telo, nakon čega je dao uput u Beograd. Prilikom kasnijih analiza, Dušanu je dijagnostifikovan tumor – neoblasma.

Nakon izvršene biopsije, pristupilo se hemoterapiji u Beogradu, koja je rezultirala smanjenjem tumora do operativne veličine. Prva operativna intervencija je realizovana u eksperimentalnoj klinici „Sent Jude“ u Memfisu (SAD). Posle operacije, postupak lečenja se nastavio u Srbiji, gde je urađena transplantacija koštane srži na Institutu za majku i dete u Beogradu i sprovedene hemoterapije, posle čega je otišao u Barselonu, ali je u bolnici preminuo.

Neka ga čuvaju anđeli!

Dodaj komentar