fbpx
Kultura

Večeras u zaječarskom teatru uživajte uz predstavu „ŽORŽ DANDEN“ niškog Narodnog pozorišta

U Pozorištu Timočke krajine „Zoran Radmilović“ u sredu, 4. oktobra sa početkom u 20 časova gostuje Narodno pozorište iz Niša sa predstavom “ŽORŽ DANDEN“ , koju je po Molijerovom tekstu režirao Dragoslav Savić.

Komedija „Žorž Danden“ je ozbiljan stvaralački izazov kako za glumački ansambl tako i za pozorište u celini, jer je neophodan visoki profesionalizam kod susreta sa zakonitostima molijerovske komedije.

Prema rečima reditelja Dragoslava Savića, u komediji „Žorž Danden“ Molijer se bavi temom modernih skorojevića, čineći ovaj komad briljantnom kritikom pomodarstva i licemerja.

“ Naime, Žorž Danden, seoski bogataš, pokušavajući da se približi aristokratiji i stekne plemićku titulu, ženi se plemkinjom koja ga prezire i vara.

U svetu kome ne pripada, okružen licemerjem, lažima, ucenama i uvredama, on doživljava kompletan poraz kroz poniženje, moralno srozavanje i gubitak časti, shvatajući da se novcem ne može kupiti sve – ni titula, ni porodica, a ponajmanje sveta bračna zajednica i ljubav u njoj.

Ko je kome gospodar, onda? Čovek novcu ili…

Prokleto smešna ljudska priroda.

Da li je dovoljno da se samo zamislimo?“, istakao je reditelj Savić u spomen na svog učitelja Asparuha Paunova.

Cena ulaznice je 250,00 dinara!

Ulaznice se kupuju na blagajni Pozorišta  svakog radnog dana  od  08 do 16  sati, a na dan izvođenja predstave blagajna će raditi od  08  do 20 sati.

KUPOVINOM ULAZNICE POMAŽETE REKONSTRUKCIJU SCENE U MATIČNOJ ZGRADI, istaknuto je u saopštenju.

Dodaj komentar