fbpx

Predstavom „Tajanstvena fioka“ završen 9. Međunarodni festival za decu “ZajeČAR”

Preporuka:

I zaječarski poštari u štrajku

Radnici pošte u Zaječaru pridružili su se štrajku koji je 3. decembra započet u Beogradu, a usluge Post Expressa...

Lepše i bezbednije dvorište zaječarske biblioteke

Radovi na uređenju dvorišta zaječarske biblioteke, nakon dva meseca su završeni. Postavljeno je novo osvetljenje, a rekonstruisani su i...

Da sećanja ne izblede: U Zaječaru obeležen Dan vojnih veterana (FOTO)

Povodom Dana veterana svih oslobodilačkih ratova koji je danas obeležen i u Zaječaru delegаcije grаdа, Vojske Srbije, borаčkih orgаnizаcijа...
- Reklama -

U Narodnom pozorištu Timočke Krajine “Zoran Radmilović” u utorak, 15. maja završen je 9. Međunarodni festival za decu “ZajeČAR”.

Nagrada za najglasniji aplauz pripala je Pozorištu lutaka Niš za izvođenje predstave “Damojed”, Nagrada za pozorišne inovacije i kolektivnu igru Državnom lutkarskom pozorištu iz Vidina za komad “Bajka o ribaru I ribici”, a Nagrada za rediteljsku poetiku i scenski izraz Kazalištu Virovitica i Kazalištu lutaka Zadar za koprodukciju “Kaštanka”.

O dodeli nagrada odlučivao je tročlani žiri u sastavu: predsednik, Žoro Ivanov i članovi žirija Miloš Đuričić i Nataša Petrović.

A u čast nagrađenih odigrana je i premijera predstave “Tajanstvena fioka” Narodnog pozorišta Timočke Krajine “Zoran Radmilović, po tekstu Juliuša Volskog, u režiji Žora Ivanova.

Ova dramsko lutkarska predstava oduševila je najmlađu publiku .

Na sceni su se kroz svoje likove odlično predstavili Nataša Petrović, Sanja Nedeljković , Miloš Đuričić Miloš Tanasković, Ana Tanasković  i Vladimir Milošević.

„Naša nova predstava po mnogo čemu je drugačija. Publika je to prepoznala i oduševljeno komentarisala pojedine scene, a duhoviti dijalozi praćeni su smehom i aplaudiranjem.

Pozorišna sala puna pozitivne energije, ima li čega lepšeg za glumce?“

Pouka ove zabavne i maštovite predstave  da dobro pobeđuje zlo uticaće pozitivno na prve životne stavove najmlađih. A izgleda da se i odrasli mogu pronaći u nekim delovima ove složene predstave.

Sve u njoj nalazi put do gledalaca, dobar tekst, rediteljska postavka, scenografija, kostimi, rekvizita, scenski pokret…  Trud se isplatio.

Svetla zaječarske pozornice biće još dugo upaljena za predstavu “Tajanstvena fioka”. Na radost najmlađe publike.

- Reklama -

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -
- Reklama -radenković

Najnovije

Najbolje odbojkašice iz Timočke krajine na testiranju

Dvadesetak najtalentovanijih odbojkašica iz klubova sa područja Timočke krajine prisustvuju danas, 8. decembra treningu u Knjaževcu. Ove kandidatkinje za pionirsku odbojkašku reprezentaciju Srbije rođene...

Dobrotvorni bazar u zaječarskom Omladinskom centru

Fondacija Iskorak i Omladinski centar Zaječar organizuju dobrotvorni bazar, u nedelju, 8. decembra u prostorijama Omladinskog centra. Sva novčana sredstva koja budu prikupljena na bazaru,...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: