Politika

Predstavnici izborne liste „Ivica Dačić – SPS i JS“ započeli kampanju u Zaječaru

FOTO: zajecaronline.com
POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Na Dan žena 8. mart, predstavnici izborne liste „Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije (SPS) i Jedinstvena Srbija (JS)“ započeli su zvanično kampanju za predstojeće lokalne izbore u Zaječaru. Ovom prilikom je istaknuto da će se predstavnici ove izborne liste zalagati za jednakost svih građana.

Kandidat za predsednika lokalnog parlamenta dr Mirko Nikolić poručio je da se SPS-JS oduvek zalažu za jednaka prava za sve građane.

„Poštujemo osnovne vrednosti – obrazovanje za sve, zdravstvo za sve, socijalna pravda, jednaka šansa za sve. Upravo je to nešto na čemu ćemo zasnivati našu kampanju. Građanima smo predstavili detaljan program za koji ćemo se zalagati i ideje koje ćemo da pokušamo da u većoj meri realizujemo. Upoznali su se građani sa kandidatima. Naš kandidat za gradonačelnika je profesor matematike i direktor zaječarske Gimnazije prof. Srđan Stanojević, mislim da je to pravi izbor, jer čovek dolazi iz prosvete. Rešili smo da predložimo kandidate i za neke druge funkcije, kao predsednik Skupštine. Želimo i da pokrenemo međupartijski život u Zaječaru, na zadovoljstvo svih građana“, rekao je Nikolić.

Dr Mirko Nikolić, kandidat za predsednika lokalne Skupštine SPS-JS; FOTO: zajecaronline.com

Kandidat za gradonačelnika ispred ove liste je Srđan Stanojević, direktor Gimnazije u Zaječaru, koji je istakao da je u prethodnom periodu dosta uloženo u obrazovanje i da će se nastaviti još većim tempom nakon izobra.

„Simbolično smo izabrali ovaj datum, da promovišemo naše ideje levice, kao što su jednakost i socijalna pravda. Mi smo ispitivali naše sugrađane u gradu i selima, videli šta nedostaje i šta bi oni hteli. Sve smo to uneli u naš program. Rezultati rada naše koalicije su vidljivi. Radili smo pre svega na osavremenjivanju škola, veliki broj škola je opremljen. Ostvarili smo izuzetne rezultate u zdravstvu, grade se bolnice. Potrudićemo se da u narednom periodu pokušamo da obezbedimo što više radnih mesta. Trudili smo se da na svojim radnim mestima doprinesemo maksimalno zajednici. Želimo da sa svima sarađujemo“, kazao je Srđan Stanojević, kandidat za gradonačelnika, SPS-JS.

Srđan Stanojević, kandidat za gradonačelnika, SPS-JS; FOTO: zajecaronline.com

Početku kampanje ove izborne liste, prisustvovali su i mladi narodni poslanici u Skupštini Srbije koji su pružili podršku: Uglješa Marković, Dubravka Kralj, Dijana Radović, Nina Pavićević i Boris Novaković.

Dodaj komentar