fbpx
Kultura

Predstava “Žene iz Troje” odigrana u Zvečanu

FOTO: NPTK CK "Zoran Radmilović" Zaječar

Nakon uspešnog premijernog izvođenja u Gračanici, predstava “Žene iz Troje”, koja je rađena u koprodukciji Narodnog pozorišta iz Prištine, Narodnog pozorišta Timočke krajine “Zoran Radmilović” i Udruženja “Dunav fest”, odigrana je u Zvečanu.

Ovaj pozorišni komad urađen je po Evripidovom tekstu, u režiji Nebojše Bradića. Radnja ove drame je o posledicama nepotrebnog rata koji je srušio jednu kulturu, a drugoj naneo nenadoknadive gubitke može se događati svuda i u svakom vremenu, ističe reditelj predstave.

FOTO: NPTK CK “Zoran Radmilović” Zaječar

Kostimograf je Marina Vukasović Medenica, kompozitor je Zoran Erić, a za scenski pokret i govor pobrinuli su se Vera Obradović i Vlado Kerošević. Igraju glumci ansambala prištinskog i zaječarskog pozorišta, uz nekoliko spoljnih saradnika: Ivana Kovačević, Ana Bretšnajder, Milena Jakšić, Isidora Građanin, Igor Damnjanović, Nebojša Đorđević, Miloš Đuričić, Miloš Tanasković, Irena Stanković, Viktorija Arsić, Jelena Orlović, Tamara Tomanović, Olivera Bacić i Katarina Jeličić.

Ovaj pozorišni komad imaće priliku da vidi publika širom Srbije, na prestižnim letnjim festivalima: „Viminacijum fest“, „Novi TvrđavaTeatar“, „Teatar u tvrđavi“, „Nišvil Teatarski Festival”, kao i na “Antika festu”, krajem avgusta na Feliks Romulijani.

Predstava “Žene iz Troje” realizovana je uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

FOTO: NPTK CK “Zoran Radmilović” Zaječar

Dodaj komentar