fbpx
Kultura

Predstava „Žene iz Troje“ biće odigrana u Čortanovcima

FOTO: NPTK CK "Zoran Radmilović" Zaječar

Predstava „Žene iz Troje“ biće odigrana u ponedeljak 8. jula u Čortanovcima, na 6. Pozorišnom festivalu “Novi tvrđava teatar”.

Ovaj prestižni festival, čiji je selektor Vida Ognjenović, održava se od 4. do 9. jula pod sloganom: “Kakvi smo takvi smo – pozorište zna”.

“Ovo je priča o posledicama jednog nepotrebnog rata koji je srušio jednu kulturu, a drugoj naneo nenadoknadive gubitke. Predstava “Žene iz Troje” je elegija nad sudbinom pobeđenih zbog uzaludno prolivene krvi, bol koji ne pripada samo poraženima već i pobednicima, optužba za neljudskost i neprirodnost rata, osuda destruktivnih nagona čije su žrtve humanost i čovekov razum”, ističe reditelj predstave Nebojša Bradić.

Pored Bradića autorsku ekipu čini još kostimograf Marina Vukasović Medenica, kompozitor je Zoran Erić, a za scenski pokret i govor pobrinuli su se Vera Obradović i Vlado Kerošević.

FOTO: NPTK CK “Zoran Radmilović” Zaječar

U ovom pozorišnom komadu igraju glumci ansambala prištinskog i zaječarskog pozorišta, uz nekoliko spoljnih saradnika: Ivana Kovačević, Ana Bretšnajder, Milena Jakšić, Isidora Građanin, Igor Damnjanović, Nebojša Đorđević, Miloš Đuričić, Miloš Tanasković, Irena Stanković, Viktorija Arsić, Jelena Orlović, Tamara Tomanović, Olivera Bacić i Katarina Jeličić.

Predstava “Žene iz Troje” urađena je u koprodukciji Narodnog pozorišta iz Prištine, Narodnog pozorišta Timočke Krajine “Zoran Radmilović” i Udruženja “Dunav fest”, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Ova predstava do sada je naišla na pozitivan odjek kod publike na premijerama u Gračanici, u Zvečanu i na Viminacijum festu.

Dodaj komentar