Kultura

Predstava zaječarskog pozorišta “Čučuk Stana-Srpkinja i Grkinja” sinoć odigrana u Negotinu

Na letnjoj pozornici „Muzeja Hajduk Veljka” u Negotinu sinoć je odigrana monodrama zaječarskog teatra “Čučuk Stana-Srpkinja i Grkinja”, autora i reditelja Željka Hubača, u izvođenju Nataše Petrović.

Prema rečima Ivice Trajkovića, direktora Muzeja Krajine u Negotinu, zahvaljujući saradnji sa Narodnim pozorištem Timočke Krajine  „Zoran Radmilović“ iz Zaječara, tokom manifestacije „Negotinsko leto“, negotinska publika bila je u prilici da pogleda predstavu „Čučuk Stana – Srpkinja i Grkinja“.

„O značaju gostovanja ove predstave najviše govori  interesovanje publike, koja je došla na predstavu u velikom broju i sa pažnjom pratila monodramu. Iz ugla Muzeja Krajine, kao ustanove koja se stara o nasleđu vezanom za Hajduk Veljka,  realizovani program je od velikog značaja. Čučuk Stana je i sama bila veliki junak, a ipak je u kolektivnom sećanju zapostavljena u odnosu na krajinskog vojvodu. Pozorišnom predstavom u tumačenju maestralne Nataše Petrović, ta nepravda se donekle ispravlja.

Aplauz na kraju ove sjajne monodrame zaječarskog pozorišta, bio je i specifičan odnos prema fascinantnoj ličnosti Čučuk Stane, čiji se grob ne zna, iako je sahranjena u Atini, kao i pohvala gostujućem pozorištu što je ovu monodramu postavilo na svoj repertoar“, rekao je Trajković.

Dodaj komentar