Kultura

Predstava „U agoniji“ 29. septembra u zaječarskom pozorištu

Na sceni zaječarskog pozorišta, u sredu 29. septembra, od 20.00h biće izvedena predstava „U agoniji“, u produkciji Beoart-a. Ovu predstavu po tekstu, Miroslava Krleže, režirala je Ana Đorđević, scenografiju je uradila Mia David, a kostimografiju Adrijana Pajić.

U predstavi igraju popularni glumci Radovan Vujović (Ris iz serije “Vojna aklademija), Marija Vicković (Dr Simonida iz serije “Urgentni centar”) i Branko Cvejić (Bane Bumbar iz serije “Grlom u jagode”). Rediteljka Ana Đorđević, koja je uradila i adaptaciju teksta, napominje da se radnja komada dešava u zoru savremenog doba kakvo danas znamo.

„U pitanju su dvadesete godine 20. veka, izuzetno značajan period u istoriji čovečanstva. Kompletan dotadašnji viševekovni pogled na svet iz korena se menja vrtoglavom brzinom. Radnja komada prati intezivni sukob između muškarca i žene, koji funkcioniše i kao paradigma cele epohe zvane savremeno doba, zato što su sukobi, krize, dileme savremenog ljudskog bića, iako živi u tehnološki i industrijski drugačijem svetu od onog od pre 100 godina, rođene i definisane s početkom Prvog svetskog ratai, naročito, u godinama nakon njega – ističe Đorđevićeva.

Karte za gostovanje predstave „U agoniji“, mogu se kupiti na blagajni zaječarskog pozorišta po ceni od 500,00 dinara.

Dodaj komentar