Izdvajamo Politika

PREDSEDNIK SRBIJE SE OBRAĆA JAVNOSTI! U Beogradu 52 odsto, FASCINANTNA POBEDA!

foto: ataimages.rs

Predsednik Srbije se obraća javnosti

U štab Srpske napredne stranke stigao je veliki broj članova, a nešto pre 20 sati stigao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

U Srbiji su se danas održali lokalni izbori u 89 gradova i opština, među kojima su Beograd, Novi Sad, Niš, Čačak, Valjevo i većina vojvođanskih opština.

Obraćanje predsednika Vučića

Kako je najavljeno, predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se javnosti.

– Više od godinu dana trajali su stravičmni pritisci vezani za izbore. Većinu smo imali nakon izbora u decembru, ali smo smatrali da taj rezultat nije davao dovoljan legitimitet, jer neki nisu želeli da prave koaliciju sa nama. Sada, umesto 54 mandata, imaćemo 62 ili 63 – kazao je predsednik Vučić.

– U Beogradu, imaćemo oko 52 odsto, što je neverovatna pobeda. Najveća je u Pećincima, preko 80 odsto, a u Novom Sadu takođe neverovatno ubedljiva pobeda, preko 50 odsto. Želim da čestitam Aleksandru Šapiću, Milošu, Maji, ovakva pobeda… Skoro 53 posto glasova dobiti u Novom Sadu, to je… Posebno što morate imati u vidu da su u Novom Sadu svi objedinjeno izlazili u 2 ili 3 kolone, reč je i o pristojnoj izlaznosti. U Nišu bila je najteža politička utakmica, a važno je da tamo, gde će imati 32 mandata, a 31 je potreban za većinu, ali u Nišu, biće moj predlog predsedniku SNS-a da se vidi na koji način da se problemi rešavaju. Tamo je jedna lista grupe drađana, dr Milića, dobila 28 odsto glasova. Prema tome moramo pokazati poštovanje – kazao je predsednik Vučić.

– Gotovo je neverovatno da je naša lista dobila u Subotici skoro 50 posto glasova, a naši partneri iz SVM 27 posto glasova. Mi i oni smo u Subotici dobili 76-77 posto glasova – objavio je Vučić.

– Svuda su pobede preko 63-65 posto glasova, od onih koji su izašli na izbore. Ne želim još to da govorim, ali u Beogradu je interesantno u 2 opštine kako će se završiti, moguće je da u 16 imamo većinu. Ubedljiva je pobeda na Vračaru, 1 mandat gore-dole, ali izvesno je da je u 15 opština značajna većina za našu koalicioni listu.

Miloš Vučević se obraća javnosti

Predsednik SNS-a izneo je prve podatke sa kojima rapsolaže štab.

– Trend je da izlazi 40-45 odsto ukupnog broja birača. Osim u Bačkoj Topoli, Senti, Kanjiži i Tutinu, lista “AV-Srbija sutra” je odnela pobedu. Čestitam građanima, a osuđujem nasilje. Najoštrije osuđujem i očekujem odgovornost onih koji su napadali svoje političke neistomišljenike, upadali u kol-centre, razvaljivali, upadali, maltretirali, vređali, psovali, tukli novinare i napadali biračke odbore – kazao je Vučević, dodajući da se to ne radi u demokratskim društvima i da očekuje reakciju nadležnih organa.

– Vrlo brzo ćemo se obratiti sa preciznijim podacima po gradovima i opštinama, ali još jednom ponavljam – osim ove 4 opštine, ubedljiva pobeda liste “Srbija sutra” – kazao je Vučević.

Stigli trubači

Vučić: Imamo sjajne rezultate

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i član SNS Aleksandar Vučić rekao je večeras da ima sjajne rezultate.

Vučić je ušao u pres centar, gde je veliki broj novinarskih ekipa i upitao da li su posluženi, a zatim dodao da ima sjajne rezultate.

“Ne brinite, imamo sjajne rezultate”,rekao je Vučić. On je u štab SNS stigao nešto pre 20h sa Anom Brnabić.

Vučić novinarima: Slede vam radosne vesti

Predsednik Vučić obratio se na kratko novinarima koji su pristutni u štabu SNS-a.

ZaječarOnline/Hypetv.rs/Alo!/O.B.

Dodaj komentar