Društvo Kultura Srbija

Potpisan Protokol o saradnji – „Kamp klasične muzike“ od 15. do 21. avgusta na Feliks Romulijani

Foto NPTK"Zoran Radmilović" Zaječar

U okviru priprema za realizaciju projekta „Kamp klasične muzike“, u zaječarskom pozorištu danas je potpisan Protokol o poslovno-tehničkoj saradnji između Ustanove Narodno pozorište Timočke Krajine- Centar za kulturu „Zoran Radmilović, Osnovne muzičke škole „Stevan Mokranjac“, Narodnog muzeja „Zaječar“ i Udruženja „Srpski muzički centar“ iz Beograda. Kako je protokolom predviđeno organizator kampa, koji će od 15. do 21. avgusta biti održan na Romulijani i u Zaječaru, je „Srpski muzički centar“, a pomenute zaječarske ustanove su suorganizatori.

Foto NPTK“Zoran Radmilović“ Zaječar

„Kamp klasične muzike“ je od opšteg društvenog interesa, a njegov osnovni cilj je podrška u razvoju mladih muzičkih talenata, od predškolskog uzrasta do post- diplomskih studija. Do sada je održano šest kampova u kojima je angažovano preko 20 renomiranih predavača i oko 150 mladih talenata iz Srbije, Bugarske, Švajcarske, Slovenije, Italije, Severne Makedonije, Republike Srpske, BIH, Hrvatske i Španije, Luksemburga…

Foto NPTK“Zoran Radmilović“ Zaječar

Ove godine, u radu kampa će učestvovati 40-tak mladih talenata, a predavači će biti istaknuti muzički stručnjaci , profesori na Muzičkim akademijama u Beogradu i Novom Sadu: Jokut Mihailović, Ljubiša Jovanović, Vera Ogrizović, Sandra Belić, Marko Josifovski, Robert lakatoš, Katarina Jovanović i Uki Ovaskainen.
U okviru Kampa klasične muzike moguće je i stručno usavršavanje nastavnika muzičkih škola iz Zaječara i ostalih gradova Timočke Krajine.

Dodaj komentar