Društvo Timočka krajina

Potpisano 45 novih ugovora za razvoj poljoprivrede u borskim selima

foto: bor.rs

Danas je potpisano 45 novih ugovora za razvoj poljoprivrede u borskim selima. Ugovori se odnose na kupovinu mašina za zaštitu bilja odnosno prskalice, za skidanje useva – kosačice i skupljači sena ali i za kupovinu ograde oko višegodišnjih zasada ili voćnjaka. Za ove podsticajne mere ukupno je utrošeno 4,5 miliona dinara.

Višegodišnjim ulaganjem u razvoj poljoprivrede, Grad Bor postao je lider u ovom delu Srbije kada su u pitanju podsticajne mere za razvoj i proširenje poljoprivrednih gazdinstava. Godinama unazad, iz lokalnog budžeta, izdvajaju se značajna finansijska sredstva za kupovinu mašina i opreme. Potpisivanjem novih 45 ugovora to je i potvrđeno.

S obzirom da ove godine vlada veliko interesovanje za subvencije, rebalansom biće izdvojeno dodatnih 8 miliona dinara.

Najveće interesovanje bilo za kupovinu kosačica, mašina za skidanje useva i obradu zemlje.

Videlo sa zadovoljstvo na licima poljoprivrednika, istakao je zamenik gradonačelnika Milivoje Janošević i dodao da Grad Bor ulaže veliki napor kako bi se izjednačio život na selu i u gradu.

Odeljenje za poljoprivredu odlično radi svoj posao. Svi smo zadovoljni odzivom naših sugrađana jer je ovo pokazatelj da smo svi dobro uradili posao, da podjednako mislimo kako na grad tako i na naša sela.

Sva registrovana poljoprivredna gazdinstva, na teritoriji grada Bora, imaju pravo da se prijave na raspisan konkurs. Sve dodatne informacije ili eventualnu pomoć, poljoprivrednici se mogu obratiti Odeljenju za poljoprivredu i društvene delatnosti pri Gradskoj upravi.

ZaječarOnline/bor.rs/O.B.

Dodaj komentar