Društvo

Potpisan Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji između grada Zaječara i Regionalne privredne komore Zaječarskog i Borskog okruga

POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić i direktor Regionalne privredne komore Zaječar Dejan Tošić potpisali su juče u svečanom salonu Gradske uprave Sporazum o poslovno tehničkoj saradnji između grada Zaječara i Privredne komore Srbije – Regionalne privredne komore Zaječarskog i Borskog upravnog okruga.

“ Reč je o polaznom aktu i dokumentu o toj saradnji između grada i naših privrednika.

Nadam se da će se uskoro priključiti i sindikati i da ćemo ostvariti ono što smo se i dogovorili sa ministrom Đorđevićem ispred Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja, a to je da se u svim većim gradovima, a posebno tamo gde su sedišta Regionalnih privrednih komora osnuju socijalno ekonomski saveti.

Ovo je samo polazna tačka i ovaj naš sporazum u ovom trenutku tretira samo poslodavce ili Udruženja privrednika,” istakao je gradonačelnik Ničić.

Direktor Regionalne privredne komore Zaječar Dejan Tošić zahvalio se na nesebičnoj pomoći oko organizacije sajma, jer je to kako je objasnio, veoma značajno ne samo za grad već i za Istočnu Srbiju.

„Da nije bilo ovako dobre saradnje kao grad bismo izgubili jedan brend koji smo pravili i stvarali par godina unazad.

350 izlagača ove godine, preko hiljadu posetilaca je bilans i svega toga ne bi bilo da nismo imali finansijsku i logističku podršku od strane garda i gradonačelnika.

Prezentacije, obuke i seminari su veoma bitne delatnosti koje ostvarujemo u skopu poslovanja našeg preduzeća i uz podršku grada proširićemo ih na veći broj kako za privredna društva tako i za poljoprivredu“, najavio je Tošić.

Nakon zvaničnog potpisivanja sporazuma, direktor Komore Dejan Tošić uručio je gradu i gradonačelniku posebno priznanje za dosadašnju uspešnu saradnju Zaječara i Regionalne privredne komore oba okruga.

Dodaj komentar