Društvo Kultura

Potpisan Protokol o saradnji ustanova kulture Zaječara i Nikšića

Foto NPTK Zoran Rarmilović Zaječar

U zaječarskom pozorištu danas je potpisan Protokol o saradnji Ustanove Narodno pozorište Timočke Krajine-Centar za kulturu „Zoran Radmilović“, Narodnog muzeja „Zaječar“, Javne ustanove „Nikšićko pozorište“ i Javne ustanove „Zahumlje“ iz Nikšića u Crnoj Gori. Protokol su potpisali direktori četiri ustanove, Vladimir Đuričić, Vujadin Milošević, Radinko Krulanović i Miodrag Čizmović.

Potpisnici protokola pored ostalog obavezuju se da će: sarađivati na razmeni predstava, nastupima i gostovanjima u zemlji i inostranstvu, realizaciji zajedničkih projekata i izložbi, razmeni umetnika, razmeni kulturnog nasleđa i u drugim oblastima od značaja za potpisnike Protokola o saradnji.
U izjavi za medije, direktor zaječarskog teatra Vladimir Đuričić je naglasio da će se prvi plodovi saradnje videti već na jesen, kada će „Nikšićko pozorište“ gostovati na 31. „Danima Zorana Radmilovića“, a razmišlja se i o „Danima Zaječara u Nikšiću“, kao i „Nikšića u Zaječaru“, što je u obostranom interesu dva grada.
Direktor „Nikšićkog teatra“ Radinko Krulanović je istakao da su oduševljeni kulturno-istorijskim znamenitostima našeg kraja, a pre svega gostoprimstvom domaćina, koji su učinili da se u Zaječaru osećaju kao domaćini, a ne kao gosti.
Direktor JU „Zahumlje“ Miodrag Čizmović naglasio je da je velika čast i privilegija što su sa ovakvim domaćinima i da „naše zajedničko vreme tek dolazi“.

Foto NPTK Zoran Radmilović Zaječar

Dodaj komentar