fbpx

Potpisan novi ugovor o saradnji između „HELP“-a i grada Zaječara: 12 korisnika dobilo predviđena sredstva!!! (VIDEO)

Preporuka:

Zaječarci više nervozni, nego ljubazni (ANKETA)

Koliko često tokom dana čujete reči poput "hvala", "molim" "izvolite", "oprostite"? Verovatno sve ređe, iako nam je svima dobro...

Učestvujte u sprovođenju antikorupcijskog plana

Javni konkurs za izbor članova radnog tela za praćenje sprovođenja Lokalnog antikorupcijskog plana grada Zaječara raspisan je danas, 13....

Popodne razvedravanje, temperatura do 20 stepeni

U Srbiji će danas biti toplo i vetrovito, sa maksimalnom dnevnom temperaturom od 17 do 22 stepena, saopštio je...
- Reklama -
Ugovori sa finalnim korisnicima iz drugog kruga zajedničkog projekta „Podrška razvoju mikro biznisa u Srbiji“ potpisani su danas u maloj sali Gradske uprave.
Novih 12 korisnika baviće će se poljoprivrednim, uslužnim i zanatskim delatnostima uz pomoć grantova u opremi za koju su konkurisali kako bi započeli ili nastavili svoje mikro biznise.

„Drago mi je što sam dobio ova sredstva. Pomoći će mi u proizvodnji. Bavim se proizvodnjom košnica i svega od drveta za pčelarstvo“, izjavio je Dušan Nikolić, učesnik projekta.

„Imam perionicu veša. Dobila sam donaciju da proširim svoj posao na pranje tepiha i mebla i nadam se da će to biti jako uspešno“, izjavila je Snežana Milenković.

 

Danas je ujedno potpisan i novi ugovor o saradnji između Help-a i Grada Zaječara na regionalnom projektu pod nazivom „Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti u regionu zapadnog Balkana“ koji se takođe realizuje uz donatorsku podršku nemačke vlade i učešće ciljnih gradova i opština.
Maša Bubanj, koordinator organizacije „Help“ istakla je da ovaj projekat finansira nemačka vlada i do su do sada u Gradu Zaječaru podržali 31 mali biznis, uključujući i ovo potpisivanje danas.

„Pored potpisivanja ugovora sa novim korisnicima, sa Gradom smo potpisali i novi ugovor o saradnji koji će biti sproveden u okviru novog projekta Help-a pod nazivom „Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti na zapadnom Balkanu“.

To je za nas jako značajan projekat i mi ćemo u okviru tog projekta podržati još 30 korisnika sa teritorije grada Zaječara“, istakla je Maša Bubanj, koordinator organizacije „Help“

Vladislav Milojević ispred Grada Zaječara složio  da je svaka pomoć korisnicima malih i mikro biznisa koji počinju ili ponovo kreću sa nekim biznisom jako značajna.

„Oni su dobili dodatna sredstva koja im pomažu da zaokruže svojih proces proizvodnje.

Svakako su značajna sredstva i sviđa mi se što je to u opremi.

Mi smo danas potpisali novi protokol o saradnji i ugovor i nadamo se da ćemo u daljem periodu moći da pomognemo našim ljudima u počecima ili zaokruživanju procesnog kruga“, istakao je Milojević.

Novi „Help“-ov regionalni projekat na zapadnom Balkanu kojim je obuhvaćen i grad Zaječar predviđa još najmanje 30 grantova u opremi prosečne vrednosti 2.400 evra uz poslovne i stručne obuke i mentoringa za podržane mikro i mali biznise.

Vrednost dela aktivnosti u regionalnom programu, kao u prethodnom, za Zaječar iznosi 72.000 evra, dok je učešće Grada 28.800 evra.

Pogledajte prilog „Online televizije“!

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -radenković

Najnovije

Boranin u kombiju švercovao marihuanu

Borski policajci uhapsili su D.R. (1986) iz Bora zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih...

Glasaj za ideje za lepši Kotlujevac

Glasanje za izbor ideje za uređenje javnih površina u Kotlujevcu obaviće se u petak 22. novembra. Ovu akciju organizovao je Savet mesne zajednice Kotlujevac...

Oblačno i kišovito u Zaječaru

Republički hidrometeorološki zavod Srbije upozorio je da se danas u košavskom području i na planinama očekuje vetrovito s jakim i olujnim jugoistočnim vetrom, koji...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: