fbpx
Društvo

Potpisan novi ugovor o saradnji između „HELP“-a i grada Zaječara: 12 korisnika dobilo predviđena sredstva!!! (VIDEO)

Ugovori sa finalnim korisnicima iz drugog kruga zajedničkog projekta „Podrška razvoju mikro biznisa u Srbiji“ potpisani su danas u maloj sali Gradske uprave.
Novih 12 korisnika baviće će se poljoprivrednim, uslužnim i zanatskim delatnostima uz pomoć grantova u opremi za koju su konkurisali kako bi započeli ili nastavili svoje mikro biznise.

„Drago mi je što sam dobio ova sredstva. Pomoći će mi u proizvodnji. Bavim se proizvodnjom košnica i svega od drveta za pčelarstvo“, izjavio je Dušan Nikolić, učesnik projekta.

„Imam perionicu veša. Dobila sam donaciju da proširim svoj posao na pranje tepiha i mebla i nadam se da će to biti jako uspešno“, izjavila je Snežana Milenković.

 

Danas je ujedno potpisan i novi ugovor o saradnji između Help-a i Grada Zaječara na regionalnom projektu pod nazivom „Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti u regionu zapadnog Balkana“ koji se takođe realizuje uz donatorsku podršku nemačke vlade i učešće ciljnih gradova i opština.
Maša Bubanj, koordinator organizacije „Help“ istakla je da ovaj projekat finansira nemačka vlada i do su do sada u Gradu Zaječaru podržali 31 mali biznis, uključujući i ovo potpisivanje danas.

„Pored potpisivanja ugovora sa novim korisnicima, sa Gradom smo potpisali i novi ugovor o saradnji koji će biti sproveden u okviru novog projekta Help-a pod nazivom „Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti na zapadnom Balkanu“.

To je za nas jako značajan projekat i mi ćemo u okviru tog projekta podržati još 30 korisnika sa teritorije grada Zaječara“, istakla je Maša Bubanj, koordinator organizacije „Help“

Vladislav Milojević ispred Grada Zaječara složio  da je svaka pomoć korisnicima malih i mikro biznisa koji počinju ili ponovo kreću sa nekim biznisom jako značajna.

„Oni su dobili dodatna sredstva koja im pomažu da zaokruže svojih proces proizvodnje.

Svakako su značajna sredstva i sviđa mi se što je to u opremi.

Mi smo danas potpisali novi protokol o saradnji i ugovor i nadamo se da ćemo u daljem periodu moći da pomognemo našim ljudima u počecima ili zaokruživanju procesnog kruga“, istakao je Milojević.

Novi „Help“-ov regionalni projekat na zapadnom Balkanu kojim je obuhvaćen i grad Zaječar predviđa još najmanje 30 grantova u opremi prosečne vrednosti 2.400 evra uz poslovne i stručne obuke i mentoringa za podržane mikro i mali biznise.

Vrednost dela aktivnosti u regionalnom programu, kao u prethodnom, za Zaječar iznosi 72.000 evra, dok je učešće Grada 28.800 evra.

Pogledajte prilog „Online televizije“!

Dodaj komentar