Društvo

Pošta Srbije obeležila 184 godine rada, uručeni ključevi 95 elektromobila

Pošta Srbije – Nova vozila povodom obeležavanja 184 godine rada!

Pošta Srbije danas obeležava 184 godine rada. Tim povodom su radnim jedinicama ovog javnog preduzeća uručeni ključevi 95 električnih dostavnih vozila namenjenih post-ekspres dostavi pošiljaka širom Srbije.

Ministar informisanja i telekomunikacija Dejan Ristić je istakao da Pošta Srbije daje značajan doprinos razvoju i privrednom napretku naše zemlje.

“Nabavkom i korišćenjem elektromobila Pošta Srbije još jednom demonstrira povećenost zaštiti životne sredine, odnosno očuvanju okoline. Dakle, ponašamo se racionalno i odgovorno, idemo ukorak sa vremenom a sve to dodatno utiče na kvalitet usluga koje Pošta Srbije pruža ogromnom broju ljudi u Srbiji”, istakao je on.

V. d. Direktora Pošte Srbije Zoran Anđelković je rekao da dostavljači ovog preduzeća dolaze do 4.700 naseljenih mesta u Srbiji i da Pošta Srbije sa 1.793 pošte i 14.193 zaposlenih može da završi sve što je za građane Srbije važno a tiče se poštanskih usluga.

“Prateći digitalizaciju i sve što je Vlada Srbije u prethodnom periodu radila kada je reč o e-upravi, mi dajemo doprinos digitalizaciji Srbijer ali i zadržavamo broj zaposlenih”, rekao je on.

Vozila koštala 542 miliona

Naveo je da su vozila koštala 542 miliona dinara i da je Vlada Srbije kroz subvencije u iznosu od 475.000 pomogla njihovu nabavku.

Anđelković je rekao i da je zaposlenima u maju isplaćena prva polovina dobiti a da će druga polovina biti isplaćena u u septembru.

“Posebno mi je drago što su danas povodom Svesrpskog sabora sa nama prijatelji iz Republike Srpske. Sa njima smo od 2012. godine
potpisali osam sporazuma. I to ne samo sporazuma o dobrim namerama, nego sporazuma koji stvarno funkcionišu”, rekao je on.

Nakon uručivanja ključeva elektromobila počeo je sastanak predstavnika ministarstava, visokih predstavnika pošta i izvršnih direktora iz Srbije i Republike Srpske.

Sastanku pored v.d. direktora Pošte Srbije Zorana Anđelkovića i drugih rukovodilaca ovog preduzeća prisustvuju i Milica Ćatić iz Ministarstva telekomunikacija Republike Srpske, izvršni direktor u Poštama Republike Srpske Milenko Vučeta i drugi.

Razgovara se o jačanju veza i saradnje Pošte Srbije i Republike Srpske. Biće reči o njihovom proširenju kao i primenni sporazuma između ovih preduzeća.

ZaječarOnline/Tanjug/O.B.

Dodaj komentar