fbpx

Poslednje festivalske večeri u Zaječaru, odigrana predstava „Brodolomke“ (FOTO)

Preporuka:

Pojednostavljena procedura za podizanje novca starijim građanima u bankama

Redovi ispred banaka u kojima ima i lica starijih od 65 godina česta su pojava u brojnim gradovima Srbije....

Poljoprivrednici dozvole za kretanje tokom vanrednog stanja mogu dobiti samo od nadležnog Ministarstva

Nakon razgovora sa nadležnim Ministarstvom poljoprivrede čelnici Grada Zaječara obavešteni su da gradski Štab za vanredne situacije nije nadležan...

Zbog zatvaranja pijace u Zaječaru kompanija „TIS“ ponudila poljoprivrednicima da otkupi njihovu robu

Nakon što su 26. marta odlukom gradskog Štaba za vanredne situacije zatvorene sve zelene pijace u Zaječaru, kompanija "TIS...
- Reklama -

Poslednje večeri 28. Festivala „Dani Zorana Radmilovića“, zaječarska publika uživala je u predstavi „Brodolomke“ Kazališta Moruzgva iz Zagreba. „Zoranov brk“ dodeljen je glumici Eciji Ojdanić.

Pozorišni komad „Brodolomke“ Kazališta Moruzgva iz Zagreba odigrana je u čast nagrađenih na 28. „Zoranovim danima“ u Zaječaru.

FOTO: zajecaronline.com

„Brodolomke“ su dirljiva i tragikomična priča o četiri žene zarobljene na jednom mestu. Iako različitih životnih priča, sudbina ih poveže na najneobičniji način. Stvaraju se novi životni obrasci kroz učenje o sebi, dok ih sve povezuje zavisnost. Zavisnost kao odgovor na život, kao posledica puta kojeg su odabrale. One u nesreći pokušavaju otkriti novi život, svojstveni put i možda promieniti sudbinu. 

FOTO: zajecaronline.com

U predstavi igraju: Daria Lorenci Flac, Sanja Milardović, Ecija Ojdanić, Anita Matić, Luka Petrušić. Režija: Кrešimir Dolenčić.

FOTO: zajecaronline.com

Iako predstava nije bila u takmičarskom delu festivala, na kraju večeri, dodeljen je i poslednji „Zoranov brk“ na ovom festivalu. Nagrada „Zoranov brk“ pripala je Eciji Ojdanić za ulogu Dinke.

FOTO: zajecaronline.com

Predstavi „Brodolomke“ prethodila je dodela nagrada na 28. Međunarodnom pozorišnom festivalu „Dani Zorana Radmilovića“ u Zaječaru.

Pre toga, na 2. Festivalu malih pozorišnih formi u Kotlujevcu, u čast nagrađenih, odigrana je monodrama „Kod kuće /Kabul“, Narodnog pozorišta iz Beograda, u izvođenju Dušanke Stojanović Glid.

FOTO: Tatjana Galić Zetović

K.M.

1 KOMENTAR

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: