Kultura

Poslednje festivalske večeri u Zaječaru, odigrana predstava „Brodolomke“ (FOTO)

FOTO: zajecaronline.com

Poslednje večeri 28. Festivala „Dani Zorana Radmilovića“, zaječarska publika uživala je u predstavi „Brodolomke“ Kazališta Moruzgva iz Zagreba. „Zoranov brk“ dodeljen je glumici Eciji Ojdanić.

Pozorišni komad „Brodolomke“ Kazališta Moruzgva iz Zagreba odigrana je u čast nagrađenih na 28. „Zoranovim danima“ u Zaječaru.

FOTO: zajecaronline.com

„Brodolomke“ su dirljiva i tragikomična priča o četiri žene zarobljene na jednom mestu. Iako različitih životnih priča, sudbina ih poveže na najneobičniji način. Stvaraju se novi životni obrasci kroz učenje o sebi, dok ih sve povezuje zavisnost. Zavisnost kao odgovor na život, kao posledica puta kojeg su odabrale. One u nesreći pokušavaju otkriti novi život, svojstveni put i možda promieniti sudbinu. 

FOTO: zajecaronline.com

U predstavi igraju: Daria Lorenci Flac, Sanja Milardović, Ecija Ojdanić, Anita Matić, Luka Petrušić. Režija: Кrešimir Dolenčić.

FOTO: zajecaronline.com

Iako predstava nije bila u takmičarskom delu festivala, na kraju večeri, dodeljen je i poslednji „Zoranov brk“ na ovom festivalu. Nagrada „Zoranov brk“ pripala je Eciji Ojdanić za ulogu Dinke.

FOTO: zajecaronline.com

Predstavi „Brodolomke“ prethodila je dodela nagrada na 28. Međunarodnom pozorišnom festivalu „Dani Zorana Radmilovića“ u Zaječaru.

Pre toga, na 2. Festivalu malih pozorišnih formi u Kotlujevcu, u čast nagrađenih, odigrana je monodrama „Kod kuće /Kabul“, Narodnog pozorišta iz Beograda, u izvođenju Dušanke Stojanović Glid.

FOTO: Tatjana Galić Zetović

K.M.

1 komentar

Dodaj komentar