Društvo

Posetom ambasadora Evropske unije Emanuela Žiofre u Zaječaru počinje danas Evropski debatni karavan

hdrpl

Ambasador EU Emanuel Žiofre u Srbiji danas dolazi u grad Zaječar. Njegovim dolaskom počinje Evropski debatni karavan na Romulijani . Karavan od grada na Timoku počinje danas i nastavlja se putem Dunava , od Negotina, Kladova, Golupca i Smedereva, sve do četvrtka.

Organizovan je prijem za ambasadora u Gradskoj upravi, nakon čega će posetom Feliks Romulijanu sa predstavnicima GIZ-a, koji implementira EU projekat na ovom lokalitetu, početi Evropski debatni karavan. Tema ovog karavana je;“Da li proširenje Evropske unije na Zapadni Balkan jača ili slabi Evropsku uniju?“

Ovaj projekat realizuje Evropska škola debate u organizaciji Informacione mreže Evropske unije i debatne akademske mreže Otvorena komunikacija, uz podršku Delegacije Evropske unije.

U pet gradova, u naredna tri dana i osam javnih debata više od 20 mladih debatera suočiće svoja mišljenja o važnim društvenim pitanjima. Edukacija srednjoškolaca i studenata o veštini debatovanja i argumentovanoj razmeni mišljenja, kao i Evropskoj uniji i procesu evropskih integracija, biće cilj ovog karavana.

Počev od danas u Zaječaru debate će biti održane  do četvrka, 26. maja,  Negotinu, Kladovu, Golupcu i Smederevu.

Dodaj komentar