Društvo Izdvajamo

Poruka sa 7. protesta „1 od 5 miliona“ – Zaječar ima najveće šanse da se prvi oslobodi naprednjačke vlasti

Atlas Servis - 24h pomoć na putu

U jednom gradu koji je dao jednog Nikolu Pašića i Adama Bogosavljevića Zaječar je spao na to da se u njemu na vlasti već godinama smenjuju jedan Ničić i Mirković. Upravo zbog tog mraka u koji ste zapali vi imate najveće šanse da se prvi oslobodite„, poručio je okupljenima u Zaječaru na 7.  protestu „1 od 5 miliona“ Đorđe Vukadinović, novinar i politički analitičar.

I ovog petka na Trgu Nikole Pašića na stotine građana Zaječara okupilo se da zajedno iskaže nezadovoljstvo stanjem u gradu, ali i državi.

Na početku protesta prof. dr Tamara Milenković Kerković, redovna profesorka Univerziteta u Nišu pozdravila je prisutne rečima da je ovde svaki čovek junak i oseća se energija među ljudima.

“ Moj najveći utisak su ovi divlji ljudi, potomci ustanika Timočke bune, koji su danas prestali da se boje ove vlasti koja vlada strahom i siromaštvom.

Ovde je svaki čovek junak i oseća se energija među ljudima, tako da sado ne smemo da stanemo.

Nema predaje, jer mnogo su velike vrednosti koje stoje iza nas. Zaječar se oslobodio straha“, poručila je dr Milenković Kerković.

Sa Trga Nikole Pašića Đorđe Vukadinović, novinar i analitičaj podsetio je da je Zaječar nekada imao časne političare, poput Pašića, koji su vodili ovu državu, a da je slika onih koji zadnjih godina vode Zaječar ustvari slika cele Srbije.

“ Na poslednjim lokalnim izborima u Zaječaru Srpska napredna stranka dobila je 30% glasova Zaječaraca, ali je ostala na vlasti zahvaljujući prelasku Boška Ničića u njihove redove.

Vi ste već jednom pobedili naprednjake, pa verujem da to možete među prvima učiniti opet“, poručio je Vukadinović.

On je konstatovao da se građani Zaječara stide svojih vođa, i da naprednjaci nisu čak mogli nikoga iz Zaječara da nađu, već su morali da uvoze iz okolnih gradova svoje dahije.

„Na osnovu svega što znam, a često radimo istraživanja koja retko objavljujemo i još ređe neko prenese, ta  Zaječar je jedan od gradova koji ima najviše šanse da se najpre oslobodi ove tiranije koja vlada.

Ali vlast neće pasti preko noći, morate oko toga da se potrudite!

Znajte, da vi imate najveću šansu koju trenutno ima svega nekoliko gradova u Srbiji.

Valjda zato što je kod vas bruka najvećim. Zato mislim da će vam i sloboda najpre doći“, poručio je Vukadinović.

Nakon obraćanja govornika građani su krenuli u protestnu šetnju sa Trga duž ulice Nikole Pašića.

Od crkve se krenulo u pešački deo ulice Timočke bune do zgrade pozorišta, odakle su se građani uputili do Gradske uprave, gde se 7. protestna šetnja završila.

Novo okupljanje najavljeno je za sledeći petak, 8. mart u isto vreme na istom mestu.

Dodaj komentar