Društvo

Policijska uprava u Zaječaru u petak, 17. juna obeležava Dan Ministarstva unutrašnjih poslova, Dan policije i slavu ministarstva.

Policijska uprava u Zaječaru u petak, 17. juna obeležava Dan Ministarstva unutrašnjih poslova, Dan policije i slavu ministarstva.

Tm povodom organizovane su brojne aktivnosti, koje će prethoditi svečanoj akademiji, koja će biti održana u petak, 17. juna u sali zaječarskog pozorišta.

Danas, 13. juna, u galeriji Radul-begovom konaku, u 12 sati biće otvarena izložba najboljih dečijih crteža na temu „Moj policajac“, dok će u utorak, 14. juna biti organizovano dobrovoljno davanje krvi policijskih službenika u Zavodu za transfuziju krvi, u periodu od 8 do 12 časova.

U sredu, 15. juna u galeriji Istorijskog arhiva “Timočka krajina” biće otvorena izložba starih fotografija i uniformi pripadnika policije. Otvaranje izložbe je u 12 sati.
U petak, 17. juna u 11 sati uslediće polaganje venaca na spomen ploču ispred zgrade Policijske uprave u Zaječaru, dok će sat vremena kasnije, u 12 sati, biti upriličena svečana akademija u sali pozorišta Timočke krajine „Zoran Radmilović“, nakon čega će u holu pozorišta biti organizovan koktel.

Dan policije se obeležava u slavu i znak sećanja na 1862. godinu, kada je srpska žandarmerija, na Duhove (Trojice), odigrala presudnu ulogu u sukobima kod beogradske Čukur-česme, kao i u naredna dva dana tokom turskog bombardovannja Beograda.

 

Dodaj komentar