Hronika Timočka krajina

Policija u Kladovu pronašla 21 iregularnog migranta

ilustracija/pixabay.com

Kladovska policija uhapsila je pet osoba osumnjičenih za krijumčarenje iregularnih migranata i tom prilikom pronašla 21 iregularnog migranta.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Кladovu, u saradnji sa stanicom granične policije u tom mestu, u pojačanoj akciji usmerenoj na suzbijanje krijumčarenja iregularnih migranata, uhapsili su E. B. (1977.), S. M. (1982.), A. D. (1966.), svi iz Sombora, i E. M. (1983.) i M. M. (1996.) iz Požarevca i pronašli 21 iregularnog migranta.

Policija je tokom prethodnog vikenda u jednom selu u okolini Кladova, u blizini reke Dunav, zatekla petoricu osumnjičenih u četiri automobila, kao i 10 iregularnih migranata. U jednom od vozila pronađeni su gumeni čamac i električni vanbrodski motor.

Takođe, policija je prilikom pretrage terena, u blizini mesta gde su zatečeni osumnjičeni, u jednoj napuštenoj vikendici pronašla još 11 iregularnih migranata.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Negotinu, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužiocu, navodi se u saopštenju.

Dodaj komentar