fbpx

Polaznici 6. Kampa klasične muzike održali koncert u Zaječaru

Preporuka:

Siniša Mali: Odlaže se plaćanje poreza i doprinosa malim privrednicima, svakom građaninu po 100 evra

Država Srbija donela je odluku da odloži plaćanja poreza na zarade i doprinose privatnim preduzećima tokom vanrednog stanja, odnosno...

Prvi slučaj zaraze korona virusom u Vladi Srbije, sednice se sele u Palatu Srbija

Došlo je do prvog slučaja zaraze u Vladi Srbije, a koronavirusom je zaražen Branislav Blažić, državni sekretar iz Ministarstva...

Dvojica uhapšenih – sumnja se da su izazvali saobraćajku u kojoj je život izgubila osmomesečna beba

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru uhapsili su M.M. (1985) i Đ.D. (1995) iz Negotina zbog postojanja osnova sumnje da...
- Reklama -

Polaznici 6. Kampa klasične muzike imali su priliku da u nedelju, 18. avgusta pokažu šta su naučili.

Učestvovalo je 23-oje od 50 učesnika kampa iz Srbije, Španije, Slovenije, Makedonije i  Republike Srpske, sa kojima od 14. avgusta radi sedmoro profesora sa Muzičkih akademija u Beogradu i Novom Sadu.

U sali Muzičke škole, od 18 časova prvo su koncert održali klaviristi, dok su se violinisti, flautsti, gitaristi i solo pevači predstavili Zaječarcima istog dana od 20 časova na centralnom gradskom trgu.

foto: „Kamp klasične muzike“, Pozorište „Zoran Radmilović“

Oni su izveli dela Štrausa, Čajkovskog, Pučinija, Torega, Vajsa, Marela, Baha, Pjacole, Diensa, Hačaturijana, Bramsa, Vietana, Hendla, Donicetija, Bora, Rosia, Sarasatea i Prokofjeva.

foto: „Kamp klasične muzike Zaječar“ 

Treći završni koncert biće održan u ponedeljak 19. avgusta, u pozorištu „Zoran Radmilović“ u Zaječaru. Početak koncerta predviđen je za 19 sati.
Organizator Kampa bilo je je Udruženje za razvoj kulture i obrazovanja Srpski muzički centar iz Beograda, u saradnji sa OMŠ „Stevan Mokranjac“ iz Zaječara, Narodnim pozorištem Timočke Krajine – Centar za kulturu ,,Zoran Radmilović“ i Narodnim muzejem iz Zaječara. Poktovitelj je grad Zaječar.

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: