Društvo Izdvajamo

Polaganjem venaca obeležen Dan MUP-a u Zaječaru

Dan Policije i MUP-a
foto: zajecaronline.com

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru i ove godine obeležavaju Dan Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP-a) i Dan policije.

Policijska uprava Zaječar, zajedno sa građanima, obeležila je Slavu Ministarstva unutrašnjih poslova, Svetu Trojicu, Dan policije i Dan MUP-a.

Danas su vence na spomen obeležje poginulim policajcima, ispred PU Zaječar, položile delegacije Policijske uprave Zaječar i delegacija grada Zaječara.

Pored delegacije Policijske uprave iz našeg grada, vence su položile i delegacije Policijskih stanica Sokobanja, Knjaževac i Boljevac.

Pošast poginulima odale su i delegacije Udruženja penzionera organa unutrašnjih poslova Zaječar, Udruženja veterana posebnih jedinica policije, Sindikata srpske policije i Nezavisnog sindikata policije.

Danas je zakletvu položilo 29 policijskih službenika koji su radni odnos zasnovali između dva praznika, u poslednjih godinu dana. Zakletvu su položili novi službenici PU u Zaječaru, Odeljenja za vanredne situacije u Zaječaru i stanice granične policije Vrška Čuka.

U utorak 25.juna u 9 sati na Trgu oslobođenja biće organizovan taktičko-tehnički zbor. U okviru ovog događaja, građani će imati priliku da vide vozila i deo opreme policije.

Pored polaganja zakletve i polaganja venaca, u velikoj sali Policijske uprve u Zaječaru rezanjem slavskog kolača obeležena je i Sveta Trojica.

slava MUP-a

foto: zajecaronline.com

Rezanju kolača prisustvovali su članovi Timočke eparhije, predstavnika Vojske Srbije, Zaječarskog-upravnog okruga, lokalne samouprave, opština  Knjaževac, Boljevac, Sokobanja  i drugih zvanica.

ZaječarOnline/O.B.

Dodaj komentar