fbpx
Društvo

PODRŠKA MIKRO BIZNISIMA: HELP pomaže početnicima za započinjanje posla (VIDEO)

Predstavnici nemačke organizacije „Help“ održali su danas prezentaciju projekta „Podrška razvoju mikro biznisa u Srbiji“.

Na skupu je detaljno predstavljen projekat, način konkurisanja, proces dodele grantova i realizacija nabavke odnosno isporuke opreme, prava i obaveze korisnika grantova.

Korisnici će dobiti mogućnost da pokrenu poslovanje ili da prošire postojeću poslovnu aktivnost uz zaposlenje novog radnika, a 80% vrednosti donacije su bespovratna sredstva.

Uz opremu korisnici će dobiti i poslovne i stručne obuke i mentoring.

„Sva zainteresovana lica mogu da konkurišu i oni će dobiti pomoć u opremi kako bi počeli ili proširili svoju poslovnu delatnost. Raspoloživi broj grantova u opremi u vrednosti od 2400 evra u drugom krugu projekta je najmanje jedanaest. Obaveze korisnika koji budu prošli dve faze selekcije je da registruju svoju delatnost, da odrade osam sati rada u korist lokalne zajednice, ali i da pohadjaju poslovne i stručne obuke“, objašnjava Stanislava Kulidžan, PR organizacije Help.

Srđan Nedeljković, pomoćnik gradonačelnika za poljoprivredu kaže da je današnja prezentacija zapravo nastavak projekta koji je počeo prošle godine.

„Ovo je prilika da ljudi, koji se bave poljoprivredom ili nekim zanatom, pokrenu ili osavremene svoj posao kako bi on postao profitabilniji i efikasniji. Ukupna vrednost investicija je 72 hiljade evra od strane Helpa i nešto više od 28 hiljada evra sa koliko će učestvovati grad Zaječar„, kazao je Nedeljković.

Narednih dana prezentacije će biti održane i u Grljanu, Gamzigradu, Velikom Izvoru, Halovu, Rgotini, kao i u selu Dubočane.

• u ponedeljak, 6. februara u 9,30 u Domu kulture u Grljanu i u 12 sati u Domu kulture u Gamzigradu,
• u utorak, 7. februara u 9,30 u kafani „Lovački raj“ u Velikom Izvoru i u 12 sati u Domu kulture u Halovu,
• u sredu, 8. februara u 9,30 u Domu kulture u Rgotini, a u 12 sati u kafani „Dubočanac“ u Dubočanu.

Podsetimo, u prethodnom krugu projekta u Zaječaru je podržano 19 korisnika grantovima u opremi prosečne vrednosti 2400 evra i to jedna zanatska, četiri uslužne i 14 poljoprivrednih delatnosti.

Pogledajte prilog „Online televizije“:

Dodaj komentar