fbpx
Društvo

POČINJE SUĐENJE BIVŠEM PREDSEDNIKU SUDA U ZAJEČARU

U Specijalnom sudu u Beogradu danas počinje suđenje nekadašnjem predsedniku Privrednog suda u Zaječaru Goranu Krstiću i još dvojici optuženih za primanje mita i trgovinu uticajem, prenosi Radio televizija Vojvodine.

Na optuženičkoj klupi pored Krstića naći će se i bivši predsednik opštine Bor Branko Rankić i stečajni upravnik preduzeća „Polet“ S.I.

Oni su bili uhapšeni u decembru prošle godine, a bivši predsednik Privrednog suda u Zaječaru Goran Krstić nalazi se u kućnom pritvoru uz elektronski nadzor, od 17. februara ove godine.

Optužnica tužilaštva za organizovani kriminal nije javno objavljena, a nakon hapšenja, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je saopštio da se oni sumnjiče da su koristeći službeni položaj i uticaj, u nameri da pribave sebi novčanu nagradu, omogućili Danojli M. da bude jedini kupac imovine preduzeća „Polet“, koje je u stečaju.

Predsednik suda je, koristeći svoj uticaj, posredovao i uticao na stečajnog upravnika da imovinu stečajnog dužnika proda neposrednom pogodobom, kako bi se eliminisali drugi zainteresovani kupci, rekao je tada Stefanović.

On je precizirao da postoji sumnja da su Krstić i Rankić za to primili 13.000 evra, odnosno da je od te svote Krstić za sebe zadržao 10.000, a preostalih 3.000 Rankić.

Pored toga, stečajni upravnik I.S. je omogućio oštećenoj D.M. da kupi imovinu „Poleta“ neposrednom pogodbom, za šta je zahtevao 3.000 evra.

izvor: rtv.rs

Dodaj komentar