fbpx
Društvo Izdvajamo

Zaječarci oprez: Počinje dezinfekcija varikinom na području grada

ilustracija / Foto: Boško Ničić-Facebook

Pored dosadašnje dezinfekcije grada, od strane četiri zaječarska Javno komunalna preduzeća, od danas će Zaječar i gušće naseljena sela biti dodatno dezinfikovana natrijum-hipohloridom (varikinom) pomoću atomizera instaliranih na traktorima, najavljuje gradonačelnik Zaječara Boško Ničić.

Pranjem i prskanjem ulica, trgova, tržnih centara, kao i čitavih naselja od 2. aprila će zahvaljujući pomoći u mehanizaciji, opremi i operaterima firme “Delta agrear”, krenuti i dezinfikovanje površina varikinom, najavljuje Ničić i dodaje da su sredstva za dezinfekciju pripremila stručna lica naših javnih komunalnih preduzeća.

„Ovim ćemo pokušati da virus, ako ga ima, “ubijemo” i u česticama vazduha ali i na površinama i dvorištima“, kaže Ničić.

Važno obaveštenje:

Danas će se (sa dva traktora) u vremenskom periodu (od 17,00 -00,00) dezinfikovati SLEDEĆE LOKACIJE:

1.Naselje Šljivarski put, Pazarište, Oskoruša, Gnjilak, Vanjin jaz, Podliv

2. Kotlujevac od starog Zvezdanskog puta, ulic Stanoja Gačića (sa leve i desne strane), ulica Crvene armije (sa leve i desne strane) do ulice Avnoja, zaključno sa ulicom kod ostrvceta (drveni most na Popovoj plaži), a detaljni spisak ulica se nalazi na interaktivnoj mapi koju možete preuzeti ispod teksta.

Mapu zaprašivanja za 2. april na teritoriji Zaječara pogledajte OVDE.

Ničić napominje da će visina i širina rasprašivanja biti oko 8 metara i apeluje na građane da u vreme zaprašivanja od 17 sati do ponoći napuste svoja dvorišta kada primete da se dezinfekcija vrši.

„Molimo Vas, pošto ćemo zaprašiti bukvalno sve ulice i sokake u koje možemo ući, da u vreme zaprašivanja (od 17,00-00,00) , kada vidite da se vrši, napustite svoja dvorišta i udaljite se, dok se zaprašivanje obavlja (10-15 minuta), da ne biste direktno udisali ovo sredstvo“, apeluje Ničić.

Raspršivanje će se obavljati nekoliko dana, a obezbeđeno je oko 200.000 litara dezificijenta.

Deo dezinfekcionog sredstva biće podeljen predsednicima/upravnicima stambenih zgrada radi postavljanja dezinfekcionih barijera na ulazima u iste.

Prema rečima gradonačelnika najveći doprinos ovoj akciji, pored svih zaječarskih javnih preduzeća, dalo je JKP „Vodovod“ Zaječar.

Gepostet von Boško Ničić am Sonntag, 29. März 2020

(Snimak preuzet sa Facebook strane gradonačelnika Zaječara Boška Ničića)

Dodaj komentar