Društvo Izdvajamo

Početak školske godine u Zaječaru: Tri modela nastave

FOTO: zajecaronline.com
POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Zbog korona virusa, u školama će nastava biti prilagođena situaciji. Osnovna škola „Ljuba Nešić“ u Zaječaru primeniće osnovni model nastave, a zaječarska Gimnazija kombinovani model predavanja.

Od 1. septembra, nastava u školama u Srbiji biće drugačija, zbog pandemije korona virusa. U zavisnosti od škole i školskih kapaciteta, u nekima će se odvijati osnovni model nastave, u nekima kombinovani. Ponegde će đaci slušati nastavu onlajn, a dolaziti na ocenjivanje u školu. Cilj tokom pandemije jeste pre svega bezbednost i da đaci imaju kvalitetnu nastavu i uče.

Takođe, i zaječarske škole opredelile su se za različite modele.

U Osnovnoj školi „Ljuba Nešić“ u Zaječaru, nastava će se odvijati po standardnom osnovnom modelu, uz mogućnost da se roditelji izjasne da li žele da deca prisustvuju nastavi ili da prate onlajn.

„Mlađi razredi pratiće nastavu u prepodnevnim satima, a viši razredi u popodnevnim, po grupama. Nastava će se odvijati po osnovnom modelu, a oni učenici čiji su se roditelji izjasnili da uče onlajn, biće samo u obavezi da za ocenjivanje budu u školi. Naravno, ostaje mogućnost da svakog dana i prisustvuju nastavi u školi. Ove školske godine u našu školu krenuće 85 prvaka“, kaže Željko Antijević, direktor OŠ „Ljuba Nešić“ u Zaječaru.

U Gimnaziji u Zaječaru odvijaće se kombinovani model nastave.

„Pola škole ide redovno, a druga polovina je onlajn, pa se naredne nedelje menjaju. Neće biti pauze u radu škole. Biće 15 đaka u jednoj učionici, a maske će nositi i učenici i predavači. Skraćeni su časovi na 30 minuta. Oko 40 učenika se izjasnilo da prati nastavu onlajn, a oni će dolaziti u školu kada bude bilo ocenjivanja. U zaječarskoj Gimnaziji ove školske godine polazi 385 đaka, u 15 odeljenja, u sva četiri smera“, rekao je Srđan Stanojević, direktor Gimnazije u Zaječaru.

Dodaj komentar