fbpx
Sport

Počelo Prvenstvo Srbije u futsalu za najmlađe u Zaječaru

FOTO: zajecaronline.com

Sportski savez grada Zaječara i Fudbalska futsal asocijacija Srbije organizuju Prvenstvo Srbije u futsalu za mlađe kategorije, od 11. do 15. marta 2019. u hali sportova na zaječarskoj Kraljevici. Završnica ovog turnira u Zaječaru se organizuje prvi put.

Tokom pet dana trajanja turnira, nadmetaće se ukupno 40 ekipa, podeljenih u pet uzrasnih kategorija, sa po osam ekipa u svakoj kategoriji.

Predsednik FFA Aleksandar Džakula istakao je da cilj ovog turnira pre svega propagrianje sporta i zdravog načina života kod najmlađih.

“Propagiramo rekreativni amaterski futsal, odnosno fudbal za svakog, gde svako može da napravi ekipu. Za sada ovakav vid takmičenja imamo u Srbiji od 2013. i u Bosni i Hercegovini od 2017. Tražimo još jednu državu sa Balkana, kako bi napravili takmičenje za prvaka Balkana, a u planu nam je i takmičenje za prvaka Evrope. Cilj je da osmislimo neku zdravu priču i da drugim državama ponudimo nešto drugačije i zanimljivo. Ukoliko postignemo dogovor sa Bugarima i Rumunima, već ove godine možemo da napravimo takmičenje za balkanskog prvaka. U Zaječaru imamo odlične uslove za realizaciju takmičenja i zbog toga smo se odlučili da završnica bude baš ovde”, poručio je Džakula.

FOTO: zajecaronline.com

Prvenstvo Srbije u futsalu održava se u saradnji sa Sportskim savezom grada Zaječara i JKP “Timok održavanje”, pod pokroviteljstvom grada Zaječara.

“U prethodnih par dana, u saradnji sa Sportskim savezom grada Zaječara, uložili smo napore kako bi ovaj turnir prošo u što boljem redu i kako bi obezbedili učesnicima ovog turnira što bolje uslove. U tome smo za sada uspeli i trudićemo se da tako bude do kraja takmičenja”, rekao je Vice Lalić, v.d. direktora JKP “Timok održavanje” Zaječar.

“Ovo je pomak za sam sport i za razvoj futsala, kako u Zaječaru, tako i u Timočkoj krajini. Poenta je da decu usmerimo ka sportu. FFA nas je kontaktirala novembra meseca prošle godine, kada smo pripremali Novogodišnji turnir u malom fudbalu. Očekuje se i da predstavnici Bugarske i Rumunije dođu ovih dana u Zaječar i da razgovaraju sa predstavnicima FFA, kako bi proširili saradnju i sa klubovima iz susednih zemalja”, kaže Igor Božinović, generalni sekretar Sportskog saveza grada Zaječara.

Prvog dana takmičenja na teren su izašli najmlađi 2010/2011. godište. U utorak 12. marta igraće 2008/2009. godište, 13. marta igraće uzrast 2006/2007. a 14. marta snage u malom fudbalu odmeriće generacija 2004/2005. Prvenstvo Srbije u futsalu zatvara se 15. marta utakmicama uzrasta 2002/2003. godište.

Sve utakmice počinju od 10 sati i traju do 17 sati. Nagrade najboljima biće dodeljene na kraju takmičarskog dana.

1 komentar

Dodaj komentar