fbpx
Sport

Završeno Prvenstvo Srbije u futsalu u Zaječaru

FOTO: zajecaronline.com

Završeno je Prvenstvo Srbije u futsalu za mlađe kategorije u Zaječaru. Tokom pet dana odličnog „malog fudbala“, Zaječar je bio centar srpskog futsala od 11. do 15. marta.

Takmičenje je počelo od najmlađih U8, igrača rođenih 2010. i 2011. godine. Pehar je na kraju otišao u Loznicu. U finalu je penal lutrija bila naklonjena Lozničanima, a ne bi bilo nezasluženo ni da je pobeda pripala ambicioznoj ekipi „TSC“ iz Bačke Topole. Za najboljeg igrača proglašen je Pavle Aleksić iz „TSC“-a. Najbolji strelac je Mateja Đorđević iz OFK „019“ sa 6 pogodaka, dok je najbolji golman Milan Divljanović iz Loznice. Treće mesto i bronzana medalja za zaječarski OFK „019“, posle trijumfa 3:0 nad ekipom AFK „Ada“.

Drugi i treći dan Prvenstva Srbije u futsalu za mlađe kategorije

Drugog dana prvenstva, na terenu su se našli igrači rođeni 2008. i 2009. godine. Takmičenje U10 donelo je dosta borbe. Najveće iznenađenje napravili su igrači „Jedinstva“ iz Bošnjaca, koji su do finala došli bez primljenog pogotka, izbacivši pritom „Radnički“ iz Niša i „Našu kafanu“ iz Zaječara, inače poletarce „Timoka“. Ipak, u finalu nisu mogli da se ozbiljnije suprotstave „Nacionalu“ iz Niša, koji ih je deklasirao 7:0. Lep uspeh zabeležili su i igrači „Naše kafane“ iz redova FK „Timok“, kojima je pripala bronzana medalja posle pobede protiv „Bajše“ iz Bačke Topole 3:2. Najbolji strelac je bio Alen Ćurčin iz „Bajše“ sa 8 postignutih golova, za najboljeg golmana proglašen je Nenad Ilić iz „Nacionala“, dok je najbolji igrač Vojin Vučković, takođe iz niškog „Nacionala“.

Trećeg dana turnira takmičili su se dečaci u kategoriji U12. Ovo takmičenje donelo je i najboljeg igrača celog prvenstva, a to je Saša Jović iz „Trnovice“. Prvo mesto apsolutno zasluženo odneli su domaći fudbaleri, igrači ekipe „Veb Biro“, inače petlići Fudbalskog kluba „Timok“, koji su u finalu slavili protiv ekipe „Bak“ iz Bele Crkve, posle boljeg izvođenja penala. Treće mesto otišlo je u Trnovicu, koja je deklasirala „Kolubaru“ iz Lazarevca 5:0. Najbolji golman je Zaječarac Uroš Đurđevac. Najbolji strelac je Saša Jović iz Trnovice sa 10 golova, koji je jednoglasno prigrabio i nagradu za najboljeg igrača turnira.

FOTO: zajecarsport.rs

Četvrti i peti dan Prvenstva Srbije u futsalu za mlađe kategorije

Četvrti dan takmičenja bio je u konkurenciji pionira, igrača rođenih 2004. i 2005. godine, U14. U meču odluke pojavili su se igrači tima „DG Ulaz“, koji su u finalu poklekli pred „Vlasinom“. Vlasotinačani su preokrenuli na 3:1 i zaslužneo pehar odneli kući. Treće mesto pripalo je zaječarskoj „TV Firi“, koja je sa 5:3 savladala „Trnovicu“. Najbolji strelac je bio Said Bajrić iz „Trnovice“ sa 5 golova. Najbolji golman je Miroslav Andrejević iz „Vlasine“, dok je najbolji igrač Miomir Marjanović, takođe iz Vlasotinca.

Poslednjeg dana Prvenstva Srbije igrali su se mečevi u kadetskoj konkurenciji, igrača rođenih 2002. i 2003. godine, U16. Najuspešniji su bili igrači „Juniora“ iz Niša, koji su u finalu posle boljeg izvođenja penala slavili protiv „Tempo radija“ iz Zaječara. Treće mesto pripalo je zaječarskoj „Igraonici Timok“, koja je savladala ekipu „Lena Auto“ 4:2. Najbolji golman je Lazar Gajdoš iz „Tempo radija“. Najbolji strelac je Filip Despić iz „Krupnja“ sa 5 golova, dok je za najboljeg igrača proglašen Branko Milenković iz „Juniora“.

FOTO: zajecaronline.com

Tokom pet dana trajanja turnira, nadmetalo se ukupno 40 ekipa, podeljenih u pet uzrasnih kategorija, sa po osam ekipa u svakoj kategoriji.

Prvenstvo Srbije u futsalu održalo se prvi put u Zaječaru, u saradnji sa Sportskim savezom grada Zaječara i JKP „Timok održavanje“, pod pokroviteljstvom grada Zaječara. Sportski savez grada Zaječara posebno se zahvaljuje predsedniku Fudbalske futsal asocijacije Aleksandru Džakuli, koji je dodelio domaćinstvo Zaječaru.

U zaječarskom Sportskom savezu navode da je ovo samo prva u nizu saradnji Sportskog saveza grada Zaječara i Fudbalske futsal asocijacije.

Dodaj komentar