Društvo

Počele prijave za set obuka u okviru projekta “Kad žene vode”: Unapređenje položaja žena u lokalnoj zajednici

foto: zajecar.info

Grad Zaječar poziva sve zainteresovane žene koje žive na selu, da se prijave za set obuka u okviru projekta “Kad žene vode”, a koji ima za cilj unapređenje položaja žena u lokalnoj zajednici kroz ekonomsko osnaživanje i unapređenje položaja žena sa sela.

Sve učesnice obuka imaće priliku da nauče osnove bavljenja seoskim/ruralnim turizmom, dobiju informacije na koji način se registruje gazdinstvo, koji fondovi i izvori finansiranja su im dostupni, kao i šta je sve potrebno da bi se vodilo jedno etno domaćinstvo. Polaznice obuke će naučiti više o brendiranju i digitalnom marketingu, a imaće priliku da vide i primer dobre prakse tokom studijskog putovanja u u trajanju od dva dana, kao i da borave u jednom etno domaćinstvu koje uspešno vodi žena.

Prijavljivanje za obuke počinje 07.04.2021. godine i traje do 20.04.2021. godine, a prva edukacija održaće se od 26. do 28. aprila 2021. godine. Pravo učešća na ovim obukama imaju sve žene koje imaju prebivalište na teritoriji nekog od zaječarskih sela.

Prijavni obrazac se uzima i predaje u Gradskoj upravi, na šalteru broj 1.

Broj mesta je ograničen, a prvih 15 prijavljenih žena će imati priliku da pohađaju obuke i dobiju sertifikate.

Sve informacije mogu se dobiti na broj telefona 019/444-600, lokal 108 ili u Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj.

Projekat „Kad žene vode”, realizuje se u okviru programa „Podrška Vlade Švajcarske razvoju opština kroz unapređenje dobrog upravljanja i socijalne uključenosti – Swiss PRO“, koji podržava Vlada Švajcarske u saradnji sa Vladom Srbije, a sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) u partnerstvu sa Stalnom konferencijom gradova i opština (SKGO).

izvor: zajecar.info

1 komentar

  • Buduci da ovo ide preko gradske uprave trebalo bi da se zna nesto i o tome ko su predavaci, clan gradske uprave optuzen za nasilje u porodici i v.d. vodovod-a koji je specijalizovao mobing nad slabijim polom?

Dodaj komentar