Društvo

Počela 49. Gitarijada! Saša Mirković izbegao zvižduke!

otvaranje gitarijade
foto: tvbest.rs

Saša Mirković je izbegao zvižduke na otvaranju Gitarijade, tako što je poučen situacijom koja se dogodila prošle godine, kada je prilikom obraćanja na Felix Romuliani bio počašćen salvom zvižduka, ove godine ograničio prisustvo samo određenima. Prisustvovali su gosti sa pozivnicama, čelnici grada i novinari. Na ovaj način on je izbegao neprijatnu situaciju koja se dogodila prošle godine, ali je sprečio veliki broj građana da prisustvuju otvaranju Gitarijade.

Zaječarska Gitarijada, najveća i najstarija rok manifestacija u Evropi, ima svojevrsnu tradiciju: svake godine, u vreme Gitarijade, Zaječar postaje evropska prestonica rokenrola i pored svog gradonačelnika dobija i rokonačelnika, kako prestonici i priliči.

Ove godine rokonačelnike je Nenad Milosavljević – Neša Galija kome je ključ grada uručio gradonačelnik Velimir Ognjenović.

Bubnjari sa Droom Doom Festa su uveličali svečanost otvaranja 49. Gitarijade.

Memorijalnu nagradu „Kostadin Kostadinović – Čauš“, ustanovljenu prošle godine, ovogodišnjem laueratu Vladimiru Jankoviću Džetu, uručio je zamenik gradonačelnika Zaječara dr Mirko Nikolić.

 

 

Dodaj komentar