fbpx

„POBEDA ZA NAŠ GRAD“: Naprednjačka vlast predvođena Ničićem izgubila legitimitet. Vreme je za vanredne lokalne izbore! (VIDEO)

Preporuka:

Predstava „Ivica i Marica“ u zaječarskom pozorištu

Najmlađi Zaječarci imaće priliku da u petak, 15. novembra uživaju u pozorišnoj predstavi za decu "Ivica i Marica". Bajku...

Nekoliko ulica u Zaječaru bez vode

Danas, 14. novemra, zbog kvara na vodovodnoj mreži u Drvarskoj ulici, bez vode će biti stanovnici ulica: -Plavska -Deo Šljivarskog puta -Šavnička -Krivovirska -Drvarska Vode...

Varljiva jesen, temperatura do 13 stepeni

Danas će ujutro i pre podne biti umereno i potpuno oblačno, samo ponegde s kratkotrajnom, slabom kišom, a posle...
- Reklama -

Rezultati izbora za članove Saveta mesnih zajednica pokazuju da je naprednjačka vlast predvođena Boškom Ničićem izgubila legitimitet, bilo bi časno da podnesu ostavke i raspišu vanredne lokalne izbore – zaključeno je na press konferenciji koalicije „POBEDA ZA NAŠ GRAD – DR NENAD RISTOVIĆ“.

Građani Zaječara moraju da znaju na teritorji grada postoji 46 mesnih zajednica ali da neposredni izbori juče NISU održani u 34 mesne zajednice. Proglašavati pobedu u 41 mesnoj zajednici, od kojih u 34 neposredni izbori nisu održani nije u redu – istakao je jedan od lidera koalicije Miloš Stojadinović.

U svom daljem izlaganju Stojadinović je dodao:

Izbori su juče održani u 12 mesnih zajednica, i svim kandidatima koji su izabrani a koji nisu članovi naše koalicije čestitamo na ostvarenim rezultatima.

Naša koalicija učestvovala je na izborima u 5 gradskih mesnih zajednica u kojima pravo glasa ima 70% birača sa teritorije grada Zaječara i od 5 mesnih zajednica pobedu je ostvarila u 4, a to su mesne zajednice: Timok, Kraljevica, Karađorđev venac i Nikola Pašić.“

Jedan od bitnih moimenata po rečima Stojadinovića je, da su se jučerašnji izbori održali u fer i korektnoj atmosferi i da prvi put posle dužeg vremena nije na građane vršen pritisak, da nije registrovano prisustvo raznih batinaša u džipovima koji vrše pritisak na glasačko telo:

„Voleo bih da se ova praksa nastavi i da biračka mesta ne budu više ratna zona!“

Dr Nenad Ristović istakao je u svom obraćanju da je pobeda pre svega obaveza da se u delo sprovede sve ono što je obećano i rečeno, i da u realizaciju rešenja moraju biti uključeni svi:

„Iako razmišljamo različito, moramo da delujemo tako da našoj deci ostavimo što manje problema, a što bolju budućnost!“

Dr Nenad Ristović ukratko se osvrnuo na rezultate koji su postignuti u pet mesnih zajednica u kojima je koalicija učestvovala:

U prvoj mesnoj zajednici osvojeno je 67% mandata, u drugoj mesnoj zajednici osvojeno je 67% mandata, u trećoj mesnoj zajednici osvojeno je 60% mandata, u četvrtoj mesnoj zajednici osvojeno je 55% mandata i u petoj mesnoj zajednici osvojeno je 20% mandata.

Od danas mi nemamo vremena za proslavu pobede, od danas moramo da krenemo sa radom, sa formiranjem Saveta mesnih zajednica. Svakako, mi moramo da sačekamo da Gradska izborna komisija zvanično proglasi razultate izbora. Ipak, to nam ne daje za pravo da sa radom ne krenemo odmah.“

Dr Nenad Ristović istakao je da su jučerašnji izbori dokazali da je aktuelna vlast formirana bez legitimiteta, da ne odražava stvarnu izbornu volju građana i da je neophodno da se u što kraćem vremenskom roku održe vanredni lokalni izbori, kako bi građani pokazali svoju stvarnu izbornu volju, kao što su to učinili juče na izborima za članove saveta mesnih zajednica.

Pogledajte video prilog sa press konferencije:

Izvor: Glas Zaječara / Zaječar Online

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -radenković

Najnovije

Novogodišnji paketići za članove Društva Roma Zaječar

Društvo Roma Zaječar poziva svoje članove da dostave podatke dece kako bi mališanima obezbedili novogodišnje paketiće. Prema rečima Miljana Rašića, predsednika zaječarskog Društva Roma, pred...

Novi kviz za srednjoškolce u Tehničkoj školi

U cilju druženja i takmičenja u opštem znanju, biće organizovan još jedan kviz u prostorijama Tehničke škole u Zaječaru. Kao pandan Pub Quizu, već nekoliko...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: