Politika

Petoro Zaječaraca na listi koalicije „Moramo“

foto: https://www.facebook.com/moramo.2022

Na proglašenoj izbornoj listi koalicije „Moramo – Akcija – Ekološki ustanak – Ćuta – Ne davimo Beograd – Nebojša Zelenović“ nalazi se pet kandidata za narodne poslanike iz Zaječara.

Na 45. mestu je dr Dejan Krstić, doktor etnologije i antropologije iz Zaječara i odbornik u gradskoj Skupštini.

Milјan Stefanović, master menadžer iz Zaječara je 82. na listi.

Kao kandidat za poslanika iz Zaječara smatram da naš grad mora iznaći rešenja u budućnosti za zagađenje vazduha u toku zimskih meseci. Takođe smatram da ne smemo dozvoliti rudarska istraživanja nadomak Zaječara jer svako bušenje može izazvati prodiranje otvovnih stvari u podzemne vode. Znamo koliko Zajačaru znače česme na kojima se Zaječarci godinama snabdevaju pijaćom vodom.

Moramo se izboriti protiv otvaranja kamenoloma u Malom Izvoru.

Naravno moramo se do kraja izboriti sa Rio Tintom koji je samo kao tema skinut sa dnevnog reda, verujem da će SNS nakon izbora ako pobedi ponovo aktuelizovati tu temu i vratiti ovu kompaniju u igru.

Zahtevaćemo od Ziđina da stavi propisne filtere kako bi se zagađenje svelo na evropsku normu.

Moramo podsticati solidarnost raditi na razvoju cirkularne ekonomije, razvoju zdravstva.

Obrazovanje moramo podići na viši nivo i podići ugled učitelja, nastavnika od njih sve počinje oni stvaraju buduće stručnjake.

Važna tema je i poljoprivreda, treba podići subvencije našem seljaku, oni su ti koji nas hrane“, kaže Stefanović, master menadžer, predstavnik OGP „Akcija“ i član koalicije MORAMO Zaječar.

Sandra Milenković, trgovac iz Zaječara, je na 132. mestu ove izborne liste , diplomirani muzičar teoretičar i pedagog iz Zaječara, Mikaela Silјanoska Smičković, nalazi se 147. mestu, dok je Goran Simatović, penzioner iz Zaječar, na 162. poziciji.

Dodaj komentar