fbpx

Petnica poziva talentovane osnovce za Letnju naučnu školu

Preporuka:

Apel za vozače: Broj saobraćanih nesreća veliki

Svedoci smo velikog broja saobraćanih nesreća koje iz dana u dan u našoj zemlji prevremeno okončavaju živote. Situacija u...

Nema zime, narednih dana sve toplije

I danas nas očekuje oblačno i tmurno vreme, ali bez padavina. Magla će biti prisutna tokom većeg dela dana,...

Sevdah Metal Band u Omladinskom centru

Zaječarski Sevdah Metal Band održaće svirku u zaječarskom Omladinskom centru, prvi put u novoj dekadi u petak, 24. januara. Prava...
- Reklama -

Počelo je prijavljivanje osnovaca za Letnju naučnu školu u Petnici, koji se u septembru organizuje za učenike osmog razreda osnovne škole. Rok za prijavljivanje kandidata, za dvonedeljni naučno-obrazovni program, je 15.maj, a izbor učesnika će obaviti stručni tim IS Petnica.

Za program u Petnici mogu se prijaviti učenici sedmog razreda, koji će od septembra biti osmaci, a koji pokazuju visoku sklonost i zainteresovanost za nauku i istraživački rad, samostalnost i samoinicijativnost u radu i koji dobro vladaju školskim gradivom.

U Letnjoj naučnoj školi zainteresovani učenici uvode se u osnovne metode nauke i istraživačkog rada, saopštila je Istraživačka stanica Petnica.

Učenici će moći da se neposredno angažuju u aktivnostima teorijskog, praktičnog i istraživačkog karaktera u oblasti astronomije, biologije, elektronike, fizike, hemije, geografije, geologije, arheologije, matematike, psihologije, računarstva, kao i kroz rad različitih radionica računari, fotografija, novine, muzika.

„Cilj ove letnje naučne škole nije da se neke stvari nauče, koliko da polaznici steknu predstavu o različitim važnim oblastima, metodama i zadacima savremene nauke“, kaže programski direktor u Istraživačkoj stanici Petnica Nikola Božić.

Učenici, učesnici Letnje naučne škole ne dobijaju nikakve diplome i učešće ne donosi nikakve formalne olakšice u daljem školovanju.

Letnja naučna škola je specijalan program koji Istraživačka stanica Petnica uspešno realizuje više od trideset godina i koji u sebi kondenzuje neke sadržaje i metode koji se u Petnici primenjuju u programima namenjenim srednjoškolcima i studentima.

Zato je to program veoma visoke selektivnosti – za stvarno izuzetne koji mogu pratiti program koji je intenzivan i na višem nivou od uobičajenog rada u školi.

Istraživačka stanica Petnica posebna je ustanova koja organizuje programe dodatne nastave za učenike osnovnih i srednjih škola u različitim naučnim oblastima.

Programi su kursnog i vežbovnog karaktera i namenjeni su isključivo učenicima koji su veoma zainteresovani za nauku i poseduju kvalitetno predznanje i sklonost za samostalni rad.

Svi zainteresovani osnovci Upitnik za prijavu u Letnju naučnu školu mogu pronaći OVDE!

izvor: novosti.rs

- Reklama -

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -
- Reklama -radenković

Najnovije

Četvrtkom za knjaževačke đake besplatno skijanje na Staroj Planini

Turistička organizacija opštine Knjaževac na osnovu ugovora o saradnji između Opštine Knjaževac i JP "Skijališta Srbije" i ove godine organizuje besplatno skijanje četvrtkom za...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: