fbpx

Paunović: Gradjani više ne moraju da se opterećuju masom dokumenata, izvodima, državljanstvima…

Preporuka:

Teniski klub „AS Timok“ organizuje teniski turnir za takmičare do 8 godina

Teniski klub AS Timok će tokom zimske sezone u okviru programa "Tenis 10s" organizovati teniske turnire, a prvi turnir...

Pivarska i Tri česme u Kotlujevcu u novom ruhu (FOTO)

U saradnji sa fondacijom „Iskorak“, članovi Mesne zajednice „Kotlujevac“ oktobra 2019. godine prijavili su se na konkurs za uređenje...

Uz ključne kadrovske promene zaječarski radikali obeležili stranačku slavu (FOTO)

Zaječarski radikali već pune tri decenije proslavljaju stranačku slavu "Sveta tri jerarha". Ove godine učinili su to sa brojnim...
- Reklama -

Danas je u Zaječarskom upravnom okrugu održan sastanak rukovodilaca državnih organa i posebnih organizacija koje obavljaju delatnosti na području Zaječarskog upravnog okruga, kao i predstavnika svih jedinica lokalne samouprave.

Tema sastanka bila je primena odredaba člana 9. i člana 103. Zakona o opštem upravnom postupku, kojima je regulisana razmena podataka o činjenicama o kojima se vodi službena evidencija.

Vladan Paunović, načelnik Zaječarskog upravnog okruga kaže da će, primenom člana 9. i člana 103 Zakona o upravnom postupku, država i Ministarstvo ostvariti odredjenu vrstu partnerskog odnosa sa gradjanima.

“Primena odedaba člana 9. i člana 103. Zakona o opštem upravnom postupku predstavlja da gradjani koji ubuduće budu dolazili u šalterske službe ne moraju više da se opterećuju sa masom dokumenata poput izvoda, državljanstva, boravka i slično, već će to šalterski radnici po službenoj dužnosti, bez nadoknade, morati kroz svoje evidencije i baze podataka da iznalaze u kooperaciji zajedno sa drugim državnim organima”, objašnjava Paunović i dodaje da su predvidjeni i odredjeni rokovi kako bi se zakon sprovodio kako treba.

“Naime, ovlašćena lica koja dobiju takve zahteve moraju u roku od 15 dana da postupaju po njima, da ih pronadju i da rade na njima kako bi se donela i adekvatna rešenja. Ukoliko se ovlašćena lica ne budu pridržavala tih rokova, predvidjene su i odredjene zakonske kazne, koje za ovlašćena lica iznose od 5 do 50 hiljada dinara”.

Prema njegovim rečima, odredbe člana 9. i člana 103. Zakona o opštem upravnom postupku startovale su od juče, dok će njihova puna primena krenuti od 1. juna sledeće godine.

Izvor: radiomagnum.rs

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: