fbpx

Paraćin: Za potrebe zimskog održavanje puteva i ulica ove godine uključen je veći broj vozila (VIDEO)

Preporuka:

Damama na dar: Koncert „Lutajućih srca“ u Zaječaru

Niška legendarna grupa „Lutajuća srca“ iz Niša, nastupiće u pozorištu „Zoran Radmilović“ u Zaječaru, 5. marta 2020. godine, pišu...

Radionica „Popularna demokratija“ održana u Gimnaziji

U zaječarskoj Gimnaziji održana je još jedna radionica pod nazivom "Popularna demokratija". Kroz program ove radionice, koja se pretežno fokusira...

Dnevni horoskop za UTORAK – 10. decembar 2019. godine

Danas je pred nama jedan nadasve miran utorak, utisci od prethodnog dana još su tu, pa se budite s...
- Reklama -

Ove godine, a na osnovu dugoročnih vremenskih prognoza koje predviđaju veći obim padavina, za potrebe zimskog održavanja puteva i ulica na teritoriji opštine Paraćin, uključen je veći broj vozila nego prethodne – istakao je direktor Direkcije za izgradnju opštine Paraćin, Aleksandar Milojković.

Pored brige o održavanju i rekonstrukciji puteva i ulica, gradskih parkirališta, ali i uličnoj rasveti kako u seoskim tako i u gradskim mesnim zajednicama, jedan od bitnih segmenata za sve stanovnike opštine Paraćin je i zimsko održavanje puteva, koje je u nadležnosti Direkcije za izgradnju.

Aleksandar Milojković

Prema rečima direktora ovog preduzeća, pored operative koju poseduje Direkcija za potrebe zimskog održavanja uključuje se kompletna operativa celokupnog komunalnog sektora opštine Paraćin, tako da se sva mehanizacija koju poseduju javna preduzeća stavlja u funkciju zimskog održavanja.

Imamo dovoljan broj vozila a imamo i potpisane ugovore sa privatnicima koji imaju sopstvena vozila da u slučaju povećanog obima padavina, stave njihove mašine na raspolaganje i upravljanje Direkciji za izgradnju, tako da, ukoliko ne dođe baš do velikih elementarnih nepogoda, mislim da imamo dovoljno raspoložive mehanizacije  – napominje Aleksandar Milojković.

Po njegovim rečima, uključen je veći broj vozila nego prethodne godine jer se na osnovu hidro-meteoroloških prognoza očekuje da će ove godine biti više snega.

Na sajtu Direkcije može se u svakom trenutku videti gde se nalaze vozila zimske službe, koja se prate GPS sistemom, tako da građani mogu pravovremeno da vide gde se trenutno nalazi kamion i koliko će brzo da dođe do njihove lokacije i kada će da bude očišćen njihov putni pravac – rekao je Milojković.

On napominje da za sada nisu imali veće primedbe građana uz konstataciju da nije bilo mnogo velikih padavina u decembru.

Pogledajte video prilog:

Napomena: Ovaj medijski sadržaj realizuje se u okviru projekta „Glas Paraćina“ koji je sufinansiran sredstvima iz budžeta opštine Paraćin. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.
- Reklama -

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -
- Reklama -radenković

Najnovije

Postignut dogovor Vlade i radnika Pošte

Obustava rada u Pošti Srbije biće prekinuta jer su predstavnici radnika, Pošte i Vlade Srbije postigli dogovor kasno sinoć. Kazne će biti povučene, niko...

Folklorna sekcija Društva Roma u nazivu dodala „Jovica Joca Mihailović“

Folklorna sekcija Društva Roma Zaječar na Upravnom i omladinskom odboru Udruženja, jednoglasno je promenila ime folklorne sekcije u Folklorna sekcija Društva Roma „Jovica Joca...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: