fbpx

Paraćin: Za potrebe zimskog održavanje puteva i ulica ove godine uključen je veći broj vozila (VIDEO)

Preporuka:

Danas akcija dobrovoljnog davanja krvi

Crveni krst Zaječar u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi iz Niša u sredu, 22. januara  sprovešće akciju dobrovoljnog...

Zapalio se automobil ispred zaječarskog SUP-a

U ulici Nikole Pašića, ispred zaječarske Policijske uprave nešto pre 13 sati zapalio se automobil zaječarskih registracionih oznaka. Prema informacijama...

Postavljeno 7 novih klupica na Kraljevici

Volonterska grupa Outhide festivala u okviru projekta "Šta nam teško" pod pokroviteljstvom programa "Mladi su zakon" postavila je 7...
- Reklama -  

Ove godine, a na osnovu dugoročnih vremenskih prognoza koje predviđaju veći obim padavina, za potrebe zimskog održavanja puteva i ulica na teritoriji opštine Paraćin, uključen je veći broj vozila nego prethodne – istakao je direktor Direkcije za izgradnju opštine Paraćin, Aleksandar Milojković.

Pored brige o održavanju i rekonstrukciji puteva i ulica, gradskih parkirališta, ali i uličnoj rasveti kako u seoskim tako i u gradskim mesnim zajednicama, jedan od bitnih segmenata za sve stanovnike opštine Paraćin je i zimsko održavanje puteva, koje je u nadležnosti Direkcije za izgradnju.

Aleksandar Milojković

Prema rečima direktora ovog preduzeća, pored operative koju poseduje Direkcija za potrebe zimskog održavanja uključuje se kompletna operativa celokupnog komunalnog sektora opštine Paraćin, tako da se sva mehanizacija koju poseduju javna preduzeća stavlja u funkciju zimskog održavanja.

Imamo dovoljan broj vozila a imamo i potpisane ugovore sa privatnicima koji imaju sopstvena vozila da u slučaju povećanog obima padavina, stave njihove mašine na raspolaganje i upravljanje Direkciji za izgradnju, tako da, ukoliko ne dođe baš do velikih elementarnih nepogoda, mislim da imamo dovoljno raspoložive mehanizacije  – napominje Aleksandar Milojković.

Po njegovim rečima, uključen je veći broj vozila nego prethodne godine jer se na osnovu hidro-meteoroloških prognoza očekuje da će ove godine biti više snega.

Na sajtu Direkcije može se u svakom trenutku videti gde se nalaze vozila zimske službe, koja se prate GPS sistemom, tako da građani mogu pravovremeno da vide gde se trenutno nalazi kamion i koliko će brzo da dođe do njihove lokacije i kada će da bude očišćen njihov putni pravac – rekao je Milojković.

On napominje da za sada nisu imali veće primedbe građana uz konstataciju da nije bilo mnogo velikih padavina u decembru.

Pogledajte video prilog:

Napomena: Ovaj medijski sadržaj realizuje se u okviru projekta „Glas Paraćina“ koji je sufinansiran sredstvima iz budžeta opštine Paraćin. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.
- Reklama -

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -
- Reklama -radenković

Najnovije

„Svetosavska akademija“ 27. januara u zaječarskom pozorištu

U sali Narodnog pozorišta Timočke Krajine „Zoran Radmilović“ u Zaječaru u ponedeljak, 27. januara biće održana Svetosavska akademija. Početak akademije zakazan je za 19 sati,...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: