fbpx

MODERNO PARKIRANJE U PARAĆINU: Uvođenje PARKOMATA za racionalnije korišćenje parking mesta (VIDEO)

Umesto radnika Javno-komunalnog preduzeća, parkiranje u Paraćinu će se ubuduće naplaćivati kupovinom parking karte na parkomatu, u maloprodajnom objektu ili slanjem SMS poruke.

Preporuka:

U Zaječaru predstavljanje EU programa za koje možete konkurisati

Info dan o EU programima iz različitih oblasti koji su aktivni na teritoriji Republike Srbije, a za čija sredstva...

U Zaječaru javna tribina na temu: Festivali u Srbiji i mesto Gitarijade među njima

"Festivali u Srbiji i mesto Gitarijade među njima" naziv je javne tribine koja će se održati u Omladinskom centru....

Zaječarski planinari organizuju projekciju filma

Zaječarski planinari iz Planinarsko smučarskog društva "Ljuba Nešić" u saradnji sa Omladinskim centrom organizuju besplatnu projekciju planinarskog filma "Dodir...
- Reklama -

Kako je parkiranje na javnim površinama jedan od gorućih problema ove lokalne samouprave, u Paraćinu je proteklih meseci postavljeno 6 parkomata, kako bi građanima plaćanje parkinga bilo jednostavnije.

Prema rečima direktora paraćinske Direkcije za izgradnju, Aleksandra Milojkovića postavljanje parkomata u gradu imalo je za cilj da svi građani mogu lakše i jednostavnije platiti parkiranje i izmeriti svoju obavezu za ovu vrstu komunalne usluge.

“ Funcionisanje parkomata u službi Direkcije za izgradnju zvanično će otpočeti od 1. februara 2019. godine.

Cilj je da građanima omogućimo da parkiranje plaćaju ne na sat, već i na manje, odnosno na pola sata.

SMS-om nije bilo moguće platiti pola sata parkiranja, ali će zato druga polovina sata biti malo skuplja.

Cilj nam je da građane motivišemo da se brže kreću i da u svakom trenutku broj slobodnih parking mesta u gradu, pogotovo u prvoj zoni bude što veći“, istakao je Milojković.

On je najavio da će u 2019. godini i broj parking mesta biti povećan za 30%, dok će kako je istakao godišnja parking karta od Nove godine biti jeftinija za 30 % i iznosiće 12.000 dinara za godišnje parkiranje u prvoj zoni.

Pomenutu godišnju kartu, kao i mesečnu, prema rečima Milojkovića biće moguće kupiti putem parkomatana jednostavan način – samo ukucavanjem broje registracije vozila, pa građani za takvu vrstu usluge višeneće morati da dolaze lično u Direkciju za izgradnju.

“ U Paraćinu trenunutno imamo od 600 do 700 obeleženih parking mesta, dok u 2019. godini očekujemo da se njihov broj poveća na oko 900 parking mesta koja će građani moći da koriste.

U prvoj zoni parkiranje za prvih pola sata biće nepromenjeno, dok će za drugih pola sata i naredne sate parking biti malo skuplji.

Kasnije imamo u planu da izgradimo i zatvorena parkirališta, kako bi ljudima koji imaju u planu da svoje automobile na parkingu ostavljaju duže, ponudimo i veće povoljnosti“, istakao je Milojković.

Podsećamo od maja meseca ove godine ponovo je aktivirano vozilo „pauk“ sa specijalnom dizalicom, koje po nalogu saobraćajne policije i komunalne inspekcije u Paraćinu uklanja i odnosi nepropisno parkirana ili zaustavljena vozila.

Pauk može da podiže vozila teška do 4,5 tone, a uklanjanje nepropisno parkiranog vozila vlasnika će koštati 3.850 dinara, dok se usluga čuvanja vozila dok ga vlasnik ne preuzme naplaćuje 1200 dinara po danu.

Pogledajte izjavu direktora Direkcije za izgradnju grada Aleksandra Milojkovića:

Napomena: Ovaj medijski sadržaj realizuje se u okviru projekta „Glas Paraćina“ koji je sufinansiran sredstvima iz budžeta opštine Paraćin. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.
- Reklama -

1 KOMENTAR

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -
- Reklama -radenković

Najnovije

DJB Zaječar: Kome Zaječarci sređuju kafanu?

Mesna kancelarija Glogovica, prema pisanju članova Gradskog odbora "Dosta je bilo" u Zaječaru, potpisala je ugovor sa Branislavom Trailovićem, PR-om Ugostiteljske radnje "La Ujka...

Zaječarska sela par sati bez struje

Zbog radova na mreži, 12. decembra bez napajanja električnom energijom biće 3 zaječarska sela. Struju neće imati kupci iz: Vražogrnca Trnavca Rgotine(samo oni koji žive prema Zaječaru) Struje...

Humanitarni turnir u malom fudbalu i šutiranju trojki

Ekonomsko-trgoviska škola u Zaječaru organizovaće humanitarni turnir "Za Stojkoviće" u sali zaječarske Gimnazije. Učešće na ovom turniru omogućeno je svim srednjim školama, a kotizacija po...

Niže cene za godišnju članarinu u biblioteci

U Matičnoj biblioteci "Svetozar Marković" biće održana "Noć knjige" uz sniženu cenu za godišnji upis. U okviru ove promocije, biblioteka će u petak, 13. decembra,...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: