Društvo

Otvorena prva LIDL prodavnica u Negotinu

POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Danas je simboličnim presecanjem vrpce, uz prisustvo predsednika opštine Vladimira Veličkovića, otvorena prva Lidl prodavnica u Negotinu, na adresi Koste Todorovića 1A. Veliki broj stanovnika Negotina od danas može da uživa u jednostavnoj i brzoj kupovini proizvoda iz Lidlovog pažljivo odabranog asortimana. Radno vreme prodavnice u Negotinu je od 8 do 22 časa svakog dana u nedelji.

U isto vreme, otvorena je i prva Lidl prodavnica u Prokuplju, pa sada ovaj diskontni lanac u Srbiji ima čak 65 prodavnica. Moderan izgled prodavnice, prostrani parking sa više od 100 mesta već su prepoznatljivi za ovaj diskontni lanac u Srbiji, a posebno najbolji odnos cene i kvaliteta proizvoda koje nude.

Kako je istakla Jovana Majstorović, ispred Korporativnih komunikacija kompanije Lidl Srbija, nova Lidlova prodavnica zadovoljava sve najmodernije kriterijume kada je gradnja u pitanju i zapošljava čak 38 radnika, koji su dobili adekvatnu obuku i konkurentne uslove rada, gde pored svakog plaćenog minuta rada, petodnevne radne nedelje postoji i veliki broj benefita, poput privatnog zdravstvenog osiguranja za sve zaposlene pod jednakim uslovima.

Izuzetno mi je zadovoljstvo što je Negotin danas dobio svoju prvu Lidl prodavnicu. Potrošači u ovom gradu i okolini imaće priliku da iskuse brzu i jednostavnu kupovinu po kojoj je Lidl zapravo i poznat, rekla je Majstorović.

Ona je istakla da Lidl kao društveno odgovorna sprovodi mnoge aktivnosti, među kojima je kampanja „Hoćeš da menjamo mesta? Pomeri se s mesta“.

„Ovom akcijom predviđeno je dodatno obeležavanje parking mesta za osobe sa invaliditetom, kako bismo svoje sugrađane osvestili i pokazali da zaista treba izaći u susret tim ljudima koji već imaju dovoljno problema. Takođe, obezbedili smo poklone za sve mame koje dobiju dete u narednih sedam dana, koje će moći da preuzmu u Zdravstvenom centru Negotin“, kaže Majstorović.

Prema njenim rečina Lild nudi pažljivo odabrani asortiman od 1880 proizvoda, a trenutno je „aktuelan je i „svi imaju domaće“ brend, gde je asortiman proširen sa oko 90 proizvoda različitih kateogorija.

Lidl nudi najbolji odnos cene i kvaliteta i jednostavnu i brzu kupovinu. Verujemo da će Lidl postati omiljeno mesto za kupovinu brojnim Negotincima, ali i ljudima iz šire okoline“, zaključila je ona.

Predsednik opštine Negotin rekao je da je srećan što je kompanija prepoznala ovo tržište, kao i da to znači da se Negotin razvija u pravom smeru.

Drago mi je što je Lidl došao u našu opštinu, ne samo zbog građana, već i zbog 38 ljudi koji su dobili posao u njihovom trgovinskom lancu. Mi smo maksimalno izašli u susret kada smo saznali za interesovanje Lidla za Negotin i smatram da je ovo samo početak realizacije vrlo interesantnih investicija koje planiramo u narednom periodu. Kompaniji Lidl želim uspeh u poslovanju i siguran sam da neće zažaliti što su došli u našu opštinu“, rekao je na otvaranju predsednik opštine Negotin Vladimir Veličković.

O Lidlu

Kompanija Lidl, kao deo nemačke Švarc grupe (Schwarz Gruppe), predstavlja jednog od vodećih prehrambenih trgovinskih lanaca u Nemačkoj i Evropi. Posluje u 32 zemlje širom sveta, sa oko 11.550 prodavnica, kao i više od 200 logističkih centara i skladišta u 30 zemalja sveta.

Lidl je u Srbiji svoje prve prodavnice otvorio u oktobru 2018. godine i trenutno ima 65 prodavnica u 37 gradova širom zemlje. Imamo dugoročne planove sa ciljem da potrošačima širom Srbije ponudimo jedinstveno iskustvo kupovine i najbolji odnos cene i kvaliteta, po čemu smo prepoznati u svetu. Na osnovu sertifikovanja od strane Top Employers Institute za najboljeg poslodavca, Lidl je nosilac sertifikata „Top Employer Serbia“ i „Top Employer Europe” za 2021. i 2022. godinu.

 

Dodaj komentar