Kultura

Otvorena Međunarodna Filozofska škola „Felix Romuliana“

POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Međunarodna Filozofska škola „Felix Romuliana“ otvorena je sinoć u jednoj od kula na kasnoantičkom lokalitetu čije ime nosi.

Škola se u Zaječaru održava po 21.put u organizaciji Ustanove Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu “Zoran Radmilović i Centra za primenjenu filozofiju i društvena istraživanja iz Beograda, a pokrovitelj je grad Zaječar. U ime Grada polaznike škole pozdravila je Elena Matković, gradski većnik za informisanje i kulturu, a ispred domaćina dobrodošlicu im je poželeo Vladimir Đuričić, direktor zaječarske ustanovekulture.

O značaju škole i ovogodišnjoj temi „Transhumanizam,filozofija i kriza čovečanstva“ govorili su njen počasni predsednik Slobodan Divjak i direktor škole dr Milenko Bodin.

Nakon svečanog otvaranja predstavljen je Zbornik radova sa prošlogodišnje filozofske škole u izdanju Ustanove „Zoran Radmilović“ a rad škole odvijaće se u velikoj sali Gradske uprave u Zaječaru danas  tokom celog dana, kao i sutra do 13.30h. 21. Međunarodna filozofska škola  “Feliks Romulijana” okupila je ove godine 28 filozofa iz Srbije, Republike Srpske, Bugarske i  Hrvatske.

Dodaj komentar