Društvo Kultura

Otvorena izložba radova sa Letnje umetničke škole na Romulijani

izložba radova sa letnje umetničke škole
foto: Univerzitet umetnosti u Beogradu

U okviru obeležavanja Dana Univerziteta umetnosti u Beogradu, 10. juna 2024. godine otvorena je izložba studentskih radova nastalih na međunarodnoj Letnjoj umetničkoj školi Art Salto, koja je prošlog leta održana na arheološkom lokalitetu Felix Romuliana kod Zaječara.

Izložba predstavlja odabir studentskih radova nastalih u okviru četiri umetničke radionice (muzička, likovna, grafički dizajn i fotografija). Inspiracija za ove radove pronađena u gradu Zaječaru, a posebno na arheološkom nalazištu antičke rimske carske palate Felix Romuliana.

Letnja škola je realizovana u saradnji Univerziteta umetnosti u Beogradu sa Narodnim muzejem Zaječar i uz podršku Grada Zaječara.

Grad Zaječar i Narodni mutej ugostil su 33 studenta umetnosti iz zemlje i inostranstva.

Letnja umetnička škola „Art salto“ trajala je od 8. do 16. jula na Feliks Romulijani. Okupila je polaznike iz Srbije, Poljske, Austrije, Belgije, Italije i Turske.

Izložbu su otvorili rektorka Univerziteta umetnosti prof. dr Mirjana Nikolić i prorektor UU i direktor Letnje umetničke škole prof. dr um. Vladimir Tatarević, a prisutnima su se obratili i direktor Narodnog muzeja Zaječar Vujadin Milošević i profesori koji su vodili umetničke radionice – Marko Stojanović, Aleksandar Kostić i Slaviša Savić.

Izložba je postavljena u holu zgrade Rektorata Univerziteta umetnosti i biće otvorena za posetioce sve do kraja juna.

ZaječarOnline/O.B.

Dodaj komentar