Društvo

Otvoren javni poziv za nabavku opreme putem subvencionisanih kredita u 2021. godini

ilustracija/pixabay.com

Raspisan javni poziv za mikro, mala i srednja preduzeća, zadruge i preduzetnike za nabavku opreme putem subvencionisanih kredita u 2021. godini.

Sredstva opredeljena Programom namenjena su za sufinansiranje nabavke nove proizvodne opreme i opreme direktno uključene u proces proizvodnje razmenjivih dobara i izvođenje građevinskih radova.

  • Privredni subjekti koji ispune uslove Programa i kojima banke, odnosno lizing kompanije uključene u realizaciju Programa, uslovno odobre kredit odnosno finansiranje, mogu ostvariti pravo na sufinansiranje do 25% od neto vrednosti opreme koja se nabavlja.
  • Učešće privrednih subjekata iznosi 5% od ukupne vrednosti opreme,
  • Ostatak sredstava se obezbeđuje iz kredita poslovnih banaka ili finansijskog lizinga lizing kompanija uključenih u sprovođenje ovog Programa.

Visina bespovratnih sredstava koja se može dodeliti privrednom subjektu određuje se u odnosu na broj zaposlenih na neodređeno vreme na dan 31. decembra 2020. godine po evidenciji Centralnog registra obaveznog socijalnog osiguranja:

– 1 zaposlen – do 1,0 milion RSD,

– 2-5 zaposlena – do 2,5 miliona RSD,

– 6 i više zaposlenih – do 5,0 miliona RSD.

Javni poziv je otvoren dok se raspoloživa sredstva ne utroše, a najkasnije do 31.12.2021. godine.

Javni poziv objavilo je Ministarstvo privrede Republike Srbije.

Detaljnije informacije o javnom pozivu možete pogledati na linku:
https://privreda.gov.rs/javni_pozivi/javni-poziv-malim-i-srednjim-preduzecima-za-nabavku-opreme/

Pozivamo sve zainteresovane kojima su potrebne dodatne informacije ili pomoć u apliciranju da se jave RARIS -u na telefon: 019/426-376 ili pišu na e-mail: msp@raris.org.

Dodaj komentar