fbpx
Društvo

Osmaci O.Š. „Hajduk Veljko“ u Zaječaru pokazali najveće znanje na završnom ispitu: Konačni rezultati ispita biće poznati danas!

Na nivou Zaječarskog upravnog okruga 915 svršenih osnovaca polagalo je završni ispit za upis u srednje škole, a na osnovu preliminarnih rezultata najbolje je uređen test iz srpskog, potom kombinovani, a onda i test iz matematike.

Razlike u bodovima nisu velike, ali su se prema rečima Gorana Stankovića, informatičara Okružne upisne komisije izdvojile škole u Zaječaru koje su imale najbolje rezultate na testovima.

Tako su na završnom ispitu iz srpskog jezika najbolje rezultate među školama u Zaječaru pokazali učenici osnovne škole „Hajduk Veljko“, potom učenici škole „Desanka Maksimović“ , a na trećoj poziciji našli su se učenici škole „Ljubica Radosavljević Nada.

Završni ispit iz matematike najbolje su uradili učenici škole „Desanka Maksimović“, potom škole „Ljuba Nešić“ i učenici škole „Hajduk Veljko“.

Najbolje rezultate na kombinovanom testu pokazali su učenici škole „Hajduk Veljko“, potom učenici škole „Dositej Obradović“ iz Vražogrnca,ali i učenici škole „Desanka Maksimović“ iz Zaječara.

Stanković napominje da su rezultati ovogodišnjeg završnog ispita su na nivou prošlogodišnjih.

Konačni rezultati završnih ispita biće poznati danas, 28. juna kada će gotovo sve osnovne škole na teritoriji Zaječara liste i objaviti. Tako će svi svršeni osnovci moći da saznaju sa koliko bodova ulaze u predstojeću raspodelu za upis u srednje škole.

Prema rečima Stankovića i ove godine mesta u srednjim školama ima više nego kandidata, tako da niko neće ostati neupisan!

Dodaj komentar