fbpx
Društvo Mladi su budućnost - Zaječar moj dom

Organizovan prvi promotivni planinarski izlet za zaječarske osnovce

Omladinsko planinarsko smučarsko društvo “Dragan Radosavljević” uspešno je realizovalo prvi promotivni planinarski izlet za učenike Osnovne škole “Ljuba Nešić” iz Zaječara.

planinari-deca-2

Izlet je, prema programu, realizovan u subotu, 19. novembra, a u akciji je učestvovalo pedeset sedam učenika,nastavnika i planinara.

planinarideca-3

Učesnici akcije kretali su se maršrutom: Osnovna škola “Ljuba Nešić” – klisura Vlaški Do – Osnovna škola “Ljuba Nešić”, ukupne dužine oko 10 kilometara, koju su svi savladali bez značajnih poteškoća.

planinari-deca-4

Pored obilaska klisure, đaci su imali priliku da posete i šumsku crkvu posvećenu Sv. Jovanu Krstitelju, kao i vidikovac “Krst”, kao i da obiđu prvu stanicu Belgijske pruge i čuju nešto više o njenom nastanku.

planinari-deca-5

Planinari su za đake izveli i pokaznu vežbu sa postavljanjem šatora u prirodi, što je izazvalo veliko interesovanje među decom.

planinari-deca-6

Prema programu promocije planinarenja najmlađe planinare očekuje obilazak bastiona Koilova Čuka, kanjona reke Vratna, kao i Rajkove pećine i vodopada Beli Izvor.

Napomena: Ovaj medijski sadržaj realizuje se u okviru projekta „Mladi su budućnost – Zaječar moj dom“ koji je sufinansiran sredstvima iz budžeta grada Zaječara. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Dodaj komentar