Društvo Timočka krajina

Opština Kladovo obezbedila 10,6 miliona za podršku poljoprivrednicima

kladovo
foto: kladovo.org.rs

Kladovo –  10,6 miliona dinara za podršku poljoprivrednicima

Opština Kladovo će za mere podrške registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima u aktivnom statusu, iz budžeta za ovu godinu obezbediti 10,6 miliona dinara.

Ova Opština je u 2024. godini izradila Program podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja. Program je dostavljen na razmatranje Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Nakon dobijanja saglasnosti od resornog Ministarstva, opština će raspisati konkurs.

Na konkurs će moći da se prijave svi registrovani poljoprivrednici sa teritorije opštine.

Iz Opštine ističu da je cilj ovog programa podsticanje razvoja poljoprivrede i ruralnog sektora, sa fokusom na unapređenje konkurentnosti i stvaranje povoljnijih uslova za život u ruralnim zajednicama. Očekuju da će ove mere značajno doprineti povećanju produktivnosti i kvaliteta poljoprivrednih proizvoda.

Opština Kladovo nedavno je dodelila nagrade i pohvalnice najuspešnijim učenicima osnovnih škola sa teritorije opštine, Srednje škole Kladovo i OMŠ „Konstantin Babić“ u protekloj školskoj 2023-2024. godini.

Opština Kladovo obezbedila je sredstva u iznosu od 891.000 dinara za 57 najuspešnijih učenika. Za đake generacije, nosioce diplome „Vuk Karadžić“, za đake završnih razreda sa prosečnom ocenom 5,0 i za osvojene nagrade na republičkim takmičenjima.

Pohvalnicama je nagrađeno i 23 učenika učesnika brojnih takmičenja. Nagrade i pohvalnice uspešnim đacima uručio je Saša Nikolić, predsednik opštine.

ZaječarOnline/Tanjug/O.B.

Dodaj komentar