fbpx

Članovi OPSD „Dragan Radosavljević“ iz Zaječara vredni i tokom vikenda!

Preporuka:

18. Šakalijada u Trnavcu: Prijava produžena do 26. februara

Lovci iz Zaječara i okoline ove godine okupiće se u Trnavcu 29. februara po osamnaesti put kako bi uzeli...

JKP „Vodovod“ Zaječar poziva meštane Velikog Izvora zbog usaglašavanja dugovanja

Javno komunalno preduzeće "Vodovod" Zaječar obaveštava da će službena lica Vodovoda vršiti prijem meštana sela Veliki Izvor u službenim...

Opštinsko takmičenje u gimnastici za osnovce i srednjoškolce

Opštinsko takmičenje u gimnastici za učenike i učenice osnovnih i srednjih škola sa teritorije grada Zaječara biće održano u...
- Reklama -

Za članove planinarskog društva “Dragan Radosavljević“ iz Zaječara protekli vikend bio je u potpunosti ispunjen.

Deo ekipe učestvovao je na republičkoj akciji pod nazivom “56. Jastrebački marš“.

Staza ukupne dužine oko 14km vodi kroz gustu bukovu šumu do dva vrha: Bela stena 1257m i Sokolov kamen 1025m sa kojih se pruža pogled ka zapadnom delu Srbije, Kruševcu, Kopaoniku. Organizator ove akcije je planinarsko društvo “Jastrebac“ iz Kruševca.

Pored toga, jedan od članova, Žika Branković, učestvovao je na usponu na najviši vrh planine Jakupica – Solunska glava, koji se nalazi na 2540 metara. Organizator ovog uspona je PSK “Čeples“ iz Velesa u Makedoniji.

U nedelju, 15.oktobra, grupa od petnaest članova udruženja se ponovo okupila kako bi očistila veliku divlju deponiju kod naselja Kazamat i bastiona Vlaško brdo.

Posle nekoliko sati rada, deponija je očišćena od smeća, plastike, šuta i gvožđa. Članovi OPSD Dragan Radosavljević su sakupili i čepove od plastičnih flaša kako bi podržali akciju „Čep za hendikep“ i na taj način pomogli osobama sa invaliditetom.

„ZAzeleni“ je omladinski volonterski projekat koji u sklopu nacionalnog programa „Mladi su zakon“ sprovodi OPSD „Dragan Radosavljević“ iz Zaječara.

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: